Határátkelő-vélemények a magyar hivatalokról

0

A magyarországi hivatali ügyintézésről megoszlanak a vélemények. Akadnak, akik horrortörténeteket mesélnek és vannak kellemes tapasztalatok is. Alighanem az lehet, hogy a rendszer meglehetősen emberfüggő, azaz ha szerencséd van, és olyan ügyintézőt fogsz ki, akkor jó élményed lesz, ha meg nem… Lássuk, milyen véleménnyel van két angliai és egy svájci magyar!

Anglia

„Az ügyintézés horror Magyarországon. Mint ahogy az is, hogy az ügyintézők nem megoldást keresnek a problémádra, hanem kioktatást kapsz. Zömében nagyon ítélkezők és arrogánsak az emberek ezekben a helyzetekben. Ez Angliában ismeretlen.”

Anglia, London

„A közelmúltban több hivatali ügyet intéztem, és bár várni kellett, de sokkal simábban mentek, mint akár csak pár éve. És nem küldött el a …csába senki már jó ideje. Lehet, azért, mert normálisan, türelmesen és kedvesen nyitok.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Azt azért a külföldre szakadt hazánk fiai ne feledjék, hogy még nincs 30 éves itthon az a rendszer, ami születése óta létezik, fejlődik pl. Londonban vagy más olyan nyugati országban, ahol nem volt szocializmus. Ez egy evolúció, ami lassan halad.”

Svájc

„Szerintem mióta megnyíltak a kormányablakok, sokkal hatékonyabb lett az ügyintézés, természetesen botrányosan bürokratikus és lassú, de legalább nem hátrafelé lépkedünk.

Ezzel szemben a svájci rendszer hasonlóan bürokratikus, de legalább minden szarért elkérnek 50-60 frankot. Volt, hogy azért fizettem 20 frankot, hogy adtak egy pecsétet.”

További véleményeket az Indexen olvashattok. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Teljes fordulatszámon a svájci bürokrácia

(Fotó: flickr.com/Duncan Hull)

Share.

About Author

Leave A Reply