Határátkelés kutyával

0

A határátkelést nem könnyíti meg, ha valaki olyan messze költözik, ahová már nem tudja kedvencét magával vinni. Így járt Klári, a Klárikiwi blog szerzője is anno Új-Zélanddal, a kutya Magyarországon maradt, egészen addig, amíg…

„Családom év közben szólt, hogy sajnos nem tudják tovább vállalni Csöpke vigyázását. Így el kellett gondolkoznunk, hogy mitévők legyünk. Mikor kimentünk Új-Zélandra, mondtam Péternek, én csak úgy tudok vele menni, ha tudom a kutyusom jó helyen lesz, biztonságban. (…)

Péterrel megbeszéltük, hogy egyszer már cserbenhagytuk a kutyust, hiszen mi kimentünk, így megbeszéltük, most hogyha van már lehetőségünk, megpróbáljuk magunkkal vinni.

Igen ám, de nem egyszerű Új-Zélandra kutyust bevinni. Hosszas orvosi procedúrát vesz igénybe. Sok-sok vizsgálat, és annál is több papír munka szükséges… (…)

Mivel olyan kategóriájú ország Magyarország, hogy megtalálható a veszettség, annak ellenére, hogy védőoltásaink vannak. Új-Zéland ezért karanténba teszi az oda érkező kutyusokat, állatokat.

Csöpke egészen más útvonalon ment, mint mi, és így előbb is érkezett meg. Útvonala: Budapest-Amszterdam-Kuala Lumpur-Auckland…”

A teljes posztot itt találjátok.

(Fotó: pixabay.com/Turbot)

Share.

About Author

Leave A Reply