Hatalmasat szólt a legújabb Brexit-pofon

1

A Lordok Házától kapta a jókora taslit a brit kormány, a felsőház ugyanis nagy többséggel szavazta le az elképzelés egyik fontos elemét. Az üzenet teljesen egyértelmű és világos.

A brit parlament felsőháza 348-225 arányban szavazta le a kormány elképzelését, egyúttal világos üzenetet küldve a Downing Streetnek: a lordok azt akarják, hogy a szigetország az EU vámuniójának tagja maradjon. Ez egybeesik azzal, amit a brit vállalatok akarnak üzletmenetük zavartalan folytatása érdekében.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A lordok megszavazták azt a módosító javaslatot, amely a vámunió fenntartását irányozza elő. A Brexit-ügyi minisztérium csalódottan vette tudomásul a voksolás végeredményét, és bár szerintük ez nem kötelezi a kormányt semmire, azért mégis alaposan befolyásolhatja a brit-EU kereskedelmi tárgyalásokat – írta a Bloomberg nyomán a napi.hu.

A kormány kilépési stratégiáját még több körben tárgyalja a brit felsőház május 8-áig, majd visszakerül a választott képviselőkből álló alsóházhoz. Szakértők szerint a vámuniót támogatók 100 fős fölénye felbátorítja a kemény Brexitet ellenzőket, különösen a torykat a House of Commonsban.

 

Az ellenzéki Munkáspárt arra készül, hogy – összefogva minden további politikai erővel és a puha brexit pártján álló konzervatívokkal – alaposan megköti a kormány kezét.

A magyar lány a Star Warsból

(Fotó: pixabay)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Kovács István Péter on

    Gondolom, mindenki emlékszik, hogy a BREXIT referendum “nem kötelezi a kormányzatot semmire”. Ezt többször elismételték a népszavazás alatt, angol politikusok és civilek. Nyilván a felsőház szavazása “sem kötelezi a kormányt semmire”, de ebben az esetben akár fel is hagyhatnak a kilépési döntés fenntartásával. Vagy rendezhetnének egy újabb szavazást “Biztos ezt akarjátok”? címmel. Azóta jó pár értelmesebb információ került felszínre.

Leave A Reply