Hatalmas magyar siker Nizzában

0

Mi másnak is nevezhetnénk, hogy nyolcvan (!) pályázó közül Győriványi Ráth Györgyöt választották a nizzai operaház zeneigazgatójának?! A világhírű magyar karmester vendégként már évek óta dolgozik a nizzai társulattal, de a 2017/18-as az első évad, amit már ő irányít a dél-franciaországi operaházban.

A karmestert a zenekar kérte meg, hogy induljon a posztért. „Sokat voltam itt korábban, operákat és koncerteket is vezényeltem, a korábbi közös munkák közben megszerettek” – nyilatkozta az EuroNewsnak.

„Minden bizonnyal a város kulturális vezetése könnyebben elfogadott volna egy francia zeneigazgatót, ezért én biztos vagyok benne, hogy a zenekarnak köszönhetem, hogy engem választottak a sok jelölt közül” – tette hozzá Győriványi Ráth György.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Ami a nyelvtudást illeti, a világhírű zenész elismerte, franciából a leggyengébb, mert Olaszországban, Németországban, Amerikában dolgozott sokáig. „Franciaországba hat éve jöttem először, azóta minden évben visszahívtak” – tette hozzá.

Az első nizzai felkérést úgy kapta, hogy egy nagyon kedves barátja, Philippe Auguin, aki a washingtoni operának is igazgatója volt, meg egy jó ideig a nizzai operának volt a zeneigazgatója, meghívta.

„Hatévnyi közös erőfeszítésünk érett be azzal egy időben, hogy tavaly kiírták a zeneigazgatói pályázatot. Januárban hivatalosan is elnyertem a pozíciót, azóta foglalkozom a most kezdődő évad előkészületeivel” – mesélt a jelenről és a jövőről Győriványi Ráth György.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Share.

About Author

Leave A Reply