Hat minisztérium dolgozik „a hazatérés komplex menetén”

0

Hat minisztérium dolgozta ki (ez a közép-európai tapasztalatok szerint egyenes út a bukáshoz) azt az elképzelést, aminek a célja az lenne, hogy valahogyan hazacsábítsa a szlovákiai határátkelőket.

A javaslatnak már a neve is csodálatos: „A külföldön dolgozó szlovákok hazatérésének komplex menete”. Ha ez nem rémít el mindenkit, akkor semmi, mindenesetre a szlovák kormány bízik benne, hogy a hat minisztérium által kidolgozott elképzelés működni fog.

„Az egyes tárcák nagyon formálisan közelítették meg a témát, és felmerül a kérdés, hogy egy anyag formális elfogadását akarjuk-e elérni vagy egy olyan programnak a kidolgozása a célunk, amely hazatérésre serkenti az embereket” – nyilatkozta Miroslav Lajčák külügyminiszter.

INKÁBB KÜLFÖLDRE MENNÉL? ITT KÖZEL 1000 ÁLLÁS VÁR

A szlovák kormány ezért elnapolta az ezzel foglalkozó stratégiai dokumentum elfogadását, és Peter Pellegrini kormányfő arra kérte a minisztériumokat, hogy dolgozzák át az anyagot – tudósított az InfoRádió.

Peter Žiga szlovák gazdasági miniszter abból a szempontból szándékozik foglalkozni a külföldön dolgozók hazacsalogatásával, hogy egyes ágazatokban és régiókban jelentős munkaerőhiány van.

Ján Richter munka-, szociális és családügyi miniszter szerint a külföldön dolgozókat főleg jó lakhatási feltételekkel és kielégítő fizetéssel lehetne hazacsalogatni.

„Azt hiszem, magunkat csapnánk be, ha azt állítanánk, hogy azért mennek az emberek külföldre dolgozni, mert ott annyit keresnek, mint itthon” – mondta Ján Richter.

Már a szlovákok is csábítják a magyar nővéreket

(Fotó: pixabay.com/robertprax)

Share.

About Author

Leave A Reply