Hat kellemetlen dolog a házasságról

0

A házasság csodálatos dolog, legalábbis ha valakinek szerencséje van (és megdolgozik érte). Ugyanakkor aki arra számít, hogy egy diadalmenetről van szó, az nagyot fog csalódni.

Ellen Vrana Michiganben született, a Harvardra járt, ahol 2001-ben végzett. Ezután a politika felé vette az irányt, hat évig Bostonban dolgozott, például Massachusetts akkori kormányzója, a későbbi republikánus elnökjelölt, Mitt Romney mellett.

Miután elege lett belőle, elment a Stanfordra tanulni még egy kicsit, ott találkozott a férjével. Amikor 2009-ben lediplomázott, ő Chicagóban, a férje New Yorkban kapott állást, így három évig részben távkapcsolatban éltek. Most Londonban laknak, ő pedig hivatásszerűen író, blogger lett.

Lássuk, mit írt személyes tapasztalati nyomán a házasságról!

Nem csak feltétlen szerelem

Van ám benne mindenféle más érzelem is. Neheztelés. Keserűség, Elszigeteltség, csalódás, fájdalom. Szinte lehetetlen valakit napi 24 órában az év minden egyes napján csak szeretni.

Megvan a maga tehetetlenségi ereje

Előfordul olyan, amikor az ember nem találja a szerelmet a házasságban, ilyenkor maga a házasság ténye tartja össze a két embert. Ha szerencsések vagyunk, akkor ezek az időszakok nem tartanak sokáig, és viszonylag könnyen átvészelhetők.

Nem tesz tökéletessé

Ha valaki azt reméli, hogy a házasságban majd kiteljesedik, jó eséllyel csalódni fog. Nem ez lesz az önmegvalósítás maga, nem benne fogod megtalálni azt, amit keresel. A házasság önmagában nem tesz semmit, legfeljebb megengedi, hogy te megtegyél dolgokat.

Önmagában nem siker

Sokan esnek abba a csapdába, hogy úgy gondolják, a házasság a Végső Siker, amikor meg lehet nyugodni, már nem kell dolgozni a kapcsolaton, hiszen a miénk a szeretett társ, nem kell aggódni, kételkedni.

Nos, az ilyen házasságok szoktak válással végződni. Persze, meg lehet nyugodni, egy ideig, de nem túl sokáig, és főleg nem végleg. A „mi jön most?” kérdés nem tűnik el, még a házasság sem mentes tőle.

Rossz is lehet

Ezt talán részletezni sem kell, alighanem mindenki látott már maga körül rossz kapcsolatokat, elbaltázott, ám valamiért fel nem bomló házasságokat. A jó házasságnak mindenhol, az árnyékban is működnie kell, nem csak akkor, amikor süt a nap.

Nincsenek alapigazságok

Pár kivételtől eltekintve nem létezik házassági standard, senki nem fogja neked megmondani, mi jó, normális, elfogadható, és mi nem. Senki nem tudja megmondani neked, mihez kezdj a házasságoddal, a te felelősséged annak menedzselése.

(Fotó: instagram.com/ellenvrana)

Share.

About Author

Leave A Reply