Hasít vagy összeszerelő üzem lesz Magyarország?

0

A címben megfogalmazott kérdésre a választ nyilván legalább részben a válaszadó politikai irányultsága is meghatározza, bár ha jobban belegondolunk, a két állítás nem feltétlenül zárja ki egymást.

Mindenesetre Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a vasárnapi választás kapcsán rendezett konferencián azt mondta, az országnak kiegyensúlyozott költségvetése van.

A kormánypárt politikus a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Political Capital által rendezett Magyarország 2018-2022 című találkozón mindehhez hozzátette: 2010-hez képest 740 ezerrel többen dolgoznak, „a választópolgárok többsége úgy érezte, hogy sikerül egyről a kettőre jutni”.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Gulyás Gergely a migráció kapcsán úgy fogalmazott, ez volt a közelmúlt európai választásainak legfőbb, de legalábbis egyik legfontosabb témája. Ez „elsősorban tartalmi kérdés”, amiben „tartalmilag a kormánynak száz százalékig igaza van”, és a probléma „velünk fog élni a következő években, évtizedekben” – tette hozzá.

Szerinte a következő négy évben a demográfiai helyzet javítása és a családok erősítése lesz a kormány fő feladata.

Kissé másként látta a helyzetet Molnár Gyula, az MSZP lemondott elnöke, aki szerint a migráció ugyan fontos téma, de a kormányoldal kizárólag erről beszélt a kampányban.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarország előtt az a kérdés áll, hogy a kontinens összeszerelő üzeme lesz vagy mozdul az innováció irányába. A tömeges kivándorlás azt bizonyítja, hogy „a fiatalok számára nem vonzó és nem is működőképes” az elmúlt nyolc év kormányzati gazdaságpolitikája – mondta Molnár Gyula.

Rengetegen mennének külföldre, de vannak kérdőjelek

(Fotó: pixabay.com/Anemone123)

Share.

About Author

Leave A Reply