Hasít a német gazdaság

0

Még a szakértőket is meglepte, mekkora lendülettel erősödik a német gazdaság. Ez a jó hír. A rosszabb, hogy ezzel párhuzamosan a kockázatok is növekednek.

Míg nemrég még alig több mint másfél százalékos gazdasági növekedésből indultak ki, jelenleg már legalább 2,2 százalékos emelkedéssel számolnak a német szakemberek.

A szövetségi statisztikai hivatal most nyilvánosságra hozott felmérése szerint a nemzeti össztermelés az elmúlt negyedévben nyolctized százalékkal nőtt, és ebből gazdasági szakértők azt a következtetést vonják le, hogy dübörög a német gazdaság.

Német munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra!

Elemzők szerint ebben fontos szerepet játszik a szinte példátlanul stabil belkereskedelem, a vállalatok egyre nagyobb méretű beruházása, valamint a nemzetközi konjunktúra fellendülése, kiváltképpen pedig az Európai Unió tagállamaiból származó kereslet folyamatos növekedése.

Az öt rangos közgazdászból álló testület, az úgynevezett bölcsek tanácsa ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a fellendülést hamarosan fékezheti a mind nagyobb szakemberhiány – jelentette az InfoRádió helyi tudósítója.

A gondot az jelenti, hogy egyre több cég képtelen az újonnan létesülő munkahelyeket megfelelően felkészült alkalmazottakkal betölteni. Ezért sürgetik ipari vezetők mind hangosabban a kormányt olyan bevándorlási törvény megalkotására, amely lehetővé tenné minél magasabb számú, jól képzett fiatal munkaerő betelepedését Németországba.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/Taken)

Share.

About Author

Leave A Reply