Hároméves kislánnyal szórakozik a magyar bürokrácia

0

Nóri külföldön született magyar állampolgár magyar édesanya gyermekeként. A 3,5 éves kislány kétéves volt, amikor visszaköltöztek Magyarországra. Csakhogy azóta sem sikerült elintézni, hogy legyen taj-kártyája, aminek elképesztő következményei lettek.

Az egyik ilyen következmény az lett, hogy amikor nemrég 40 fokos láza lett Nórinak, az édesanyja kórházba vitte, ahol miután kiderült, hogy nincs taj-kártyája, kiszámlázták neki a vizsgálatok 25 ezer forintos díját.

„Mondták, ha nem tudom befizetni az összeget, akkor a behajtók majd menni fognak. Mondom a behajtók? Igen, mondta, valakinek be kell hajtani az embereken” – mesélte az édesanya.

Te inkább külföldre mennél? Több száz álláslehetőség vár a Határátkelőn.

A még beteg kislányt egyébként hazaküldték a kórházból, arra hivatkozva, hogy ha maradnak, az sok pénzbe kerülne nekik. Ha mindez nem lenne elég, mivel Nórinak nincs taj-kártyája, csak magánóvodába vették fel, csak magánorvoshoz járhatnak, és a gyógyszerért is teljes árat kell fizetniük.

„Azt nem értem, hogy ha nekem van tb-m, magyar állampolgárok vagyunk, akkor a kislányomnak miért nincs? Három és fél éves, nem dolgozott, nem dolgozik, miért nem kaphat itthon ellátást? Nem értem” – mondta az RTL Klubnak az édesanya.

Egyébként több külföldről Magyarországra visszatérő magyar is arról számol be, hogy kint született gyermekeik még mindig nem kaptak taj-kártyát. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban törvénymódosítást ígért, hogy meggyorsítsák az ügyintézést. Ezt a törvénymódosítást azóta elfogadta a parlament.

Share.

About Author

Leave A Reply