Három hét és indulunk Svájcba!

0

Mármint nem mi, hanem a Feljegyzések Svájcból blog szerzői, akik talán a határátkelés legizgalmasabb napjait élik, hiszen már javában csomagolnak, hiszen heteken belül nekivágnak a nagy kalandnak.

„Július közepén voltunk kint Zürichben három napra, átvettük a lakást, és vásároltunk egy-két alap bútordarabot, hogy költözéskor ezekkel már ne kelljen foglalkozni. (…)

Mindent, de tényleg mindent, irtó részletesen át kell nézni, karcolások, ütődések stb. fel kell kerüljenek az átvételi dokumentumra, mert ha valamit elmulasztunk, később (kiköltözéskor pl.) velünk fizettetik ki. Szerencsénkre a lakás majdnem olyan, mintha a megelőző négy évben (2011-es a ház) senki nem lakott volna ott. (…)

Szuper, hogy egy óriási tároló (pince) tartozik minden lakáshoz, ahová minden olyan dolgot el tudunk suvasztani, ami a viszonylag kis pakolási felülettel rendelkező lakásban nem fér el. És ami a legszuperebb: mindenhez egy kulcs van, kapuhoz, ajtóhoz, pincéhez, biciklitárolóhoz, postaládához! (…)

Mivel a költözés dátuma vészesen közeledik, lassan itthon is rá kellett vennünk magunkat, hogy elkezdjünk pakolni, aminek a látható jele, hogy kezd megtelni a lakás kartondobozokkal. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy rengeteg cuccot nem is visszük magunkkal, de ugyan úgy be kell csomagolnunk. (…)

A csomagolással egy időben pedig az ügyintézésnek is neki kellett állni: gyereknek kell útlevél, aztán ott vannak még a telefonok, bankok, biztosítók, a könyvelő, upc stb. Kell készíteni egy listát a vám részére, hogy miket viszünk magunkkal, el kell hozni a téligumikat a szervízből (ott tároljuk őket) és még ki tudja, milyen sok apró-cseprő dolog, amire rossz esetben nem is gondol az ember. Naponta bővül a lista (ráadásul nem csak egy listánk van, ehhe), miközben nekünk egyre kevesebb az időnk.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply