Harmincmillió olasz útra kelt

0

Megkezdődött a Nagy Nyári Szabadságolás Olaszországban, ahol nem kevesebb, mint 33 millió (!!) ember indult el a hétvégén. Kétharmaduk egyébként úgy döntött, belföldön marad, amit a magunk részéről meg tudunk érteni.

Szokás szerint az olaszok nagy része az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepével utazik el nyári pihenésre. A Federalberghi olasz szállodai szövetség adatai szerint több mint 33 millió olasz vakációzik a következő két hétben, ami 9,5 százalékkal több, mint tavaly.

A hatvanas évektől kezdve augusztus második fele számított az olaszországi nyári főszezonnak, amikor az észak-olaszországi iparvidék gyárai teljesen bezártak. A 2008-as gazdasági válságtól megváltozott a trend, és vannak gyárak, ahol idén még a hétfői ünnepnapon se áll le a termelés.

A vakációzó olaszok kétharmada belföldön maradt. Hetven százalékuk a tengerpartot szemelte ki: a legtöbben Puglia tengerpartjára, Szicíliába és Toscanába utaztak. Telt ház van az Adriai-tengerpart üdülőhelyein is.

Kövesd a Határátkelőt az Instagramon is!

A külföldi nyaralást választók többsége Görögországba, Spanyolországba és a horvát tengerpartra utazott. Róma és a többi olasz nagyváros kiürült: a lakosok helyett többnyire csak turistákat látni az utcákon.

Az olaszok augusztus utolsó hétvégéjén térnek vissza a városokba, amikor szintén megnő az olaszországi repülőterek, kikötők és autósztrádák forgalma.

Share.

About Author

Leave A Reply