Halált hozó nyaralási képek

0

Tragédiával is végződhet, ha mindenáron a tökéletes fotót hajszoljuk. A legtöbb ilyen eset Indiában történik, de már a horvát hatóságok is figyelmeztették a nyaralókat. Nem ér egy kép egy életet.

A szelfik ötször több ember életét követelik, mint a cápatámadások – mutatták ki indiai kutatók. 2011 októbere és 2017 novembere között ugyanis 259 ember halt meg világszerte szelfikészítés közben, míg a cápák 50 emberrel végeztek.

A szelfiáldozatok háromnegyede fiatal férfi – ők bátrabbak, hogy egy jó fotót készítsenek magukról, ám ennek a vége sokszor fulladás, ütközés, zuhanás vagy lőtt seb.

India világrekorder a szelfi miatti elhalálozások számában, eddig 159 ilyen esetről tudnak. Az országban 1,3 milliárdan élnek és 800 millió mobilkészülék van forgalomban. Főleg a fiatalok körében kedvelt, hogy képet készítsenek magukról vagy csoportjukról.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Az utóbbi időben vonat is gázolt el fiatalokat, akik éppen fotót akartak készíteni, vagy megfulladtak, miután beestek egy csónakból a vízbe szelfizés közben. A helyzet annyira súlyos az ázsiai országban, hogy már szelfimentes zónákat állítottak fel – ezek közül 16 Mumbaiban található.

India mögött Oroszország a második 16 halálesettel, míg az Egyesült Államokban és Pakisztánban 14-14 szelfi miatti tragédiáról tudnak. Az oroszoknál voltak esetek, amikor leestek hidakról és magas épületekről, és előfordult, hogy valaki meglőtte magát. A rendőrség néhány éve „Szelfizz veszélyek nélkül” címmel adott ki iránymutatást.

Amerikában a leggyakrabban meglövik magukat fegyverrel pózolás közben, és sokan esnek bele a Grand Canyonba is.

A horvát mentőszolgálat arra kérte a turistákat, hogy fejezzék be a bugyuta és veszélyes képek készítését, miután egy kanadai férfi a csodával határos módon túlélt egy 75 méteres zuhanást a Plitvicei-tavaknál.

Januárban, a tajvani híresség, Gigi Wu halt meg, miután beleesett egy szakadékba. A 36 éves nő arról volt híres, hogy hegycsúcsokon készített magáról bikinis képeket.

Morbid szelfik a látványosságok előtt

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply