„Halálra válva figyeltem”

1

Tavaly nyár, azaz a Brexitről szóló népszavazás óta a brit statisztikai hivatal (ONS) szerint összesen negyedmillió uniós és brit állampolgár hagyta el az Egyesült Királyságot.

A hivatal migrációs kutatásokért felelős vezetője, Nicola White szerint ezekből az adatokból már az látszik, hogy az emberek migrációs döntéseit, különösen az EU állampolgárokéit, befolyásolja az EU referendum, de azt még korai lenne megállapítani, hogy ez a tendencia hosszútávú-e vagy sem. (Erről itt írtunk részletesebben.)

„Nem akarok ennek része lenni”

Az elvándorlók közé tartozik Michael Walker is. Az egyébként az Egyesült Államokban született férfi 2001-ben lett brit állampolgár, de januárban Írországba költözött új életet kezdeni.

Mint mondta, azért jutott erre a döntésre, mert szenvedélyesen és hajthatatlanul ellene van annak, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Halálra válva figyeltem, ahogy a referendum elszabadította az ocsmány, etnocentrista erőket a brit társadalomban. Nem akarok ennek része lenni, szóval eladtam minden tulajdonom és elhagytam az országot” – fogalmazott a brit Independentben.

Michael Walker most fordítóirodát vezet Corkban és büszkén használja azt a címkét, amit még Theresa May használt a Brexit-ellenzők becsmérlésére: „világpolgár”.

„A brit társadalom súlyosan önpusztító aktust követett el múlt év júniusában, talán még annál is rosszabbat, mint amit az USA tett magával novemberben” – vélte Michael Walker.

„Nem ismerek rá a hazámra”

Szintén a távozók egyike a 44 éves Cliff James, aki múlt év októberében húzta fel a nyúlcipőt és járta be Indiát, Nepált, Ausztráliát, Franciaországot, Izraelt és Dél-Afrikát.

„Az EU-referendum hatalmas sokk volt, mintha elvesztettem volna egy szerettemet. Először úgy éreztem, a hazám visszatért a gyűlölet és a tudatlanság sötét középkorába, gondoltam rá, hogy maradok és harcolok ez ellen, de ez a feladat túlnőtt rajtam” – indokolta döntését, amiről bővebben itt olvashatsz.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pixabay.com/Ben_Kerckx)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Attila the hun on

    A brexit elitt is sokan leleptek, csak nem vertek nagydobra.

    “Először úgy éreztem, a hazám visszatért a gyűlölet és a tudatlanság sötét középkorába, gondoltam rá, hogy maradok és harcolok ez ellen, de ez a feladat túlnőtt rajtam” –
    vegre kinyilvanitottak az emberek, hogy eleguk van a rajuk eroltetett multikultibol. Igaz, csak kis tobbseggel, de aki nem ment el szavazni, magara vessen, a hallgatas beleegyezes. A vegeredmenybe, barmi is legyen az.

Leave A Reply