„A halálra szavaztak” az osztrákok

0

Egy egészen érdekes (bár nem váratlan) döntéssel az osztrák parlament úgy döntött, májusi hatállyal eltörlik az éttermekben a dohányzást tiltó rendelkezést. Sokan úgy gondolják, a politikusok ezzel „a halálra szavaztak”.

A vendéglátóipari egységekben a dohányzást ismét engedélyező döntés inkább politikai, mintsem egészségügyi megfontolásból született, a koalíciós partner Osztrák Szabadságpárt ugyanis ezt szabta feltételként.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A szociáldemokraták tweetjükben arra emlékeztettek, hogy a Néppárt 28 képviselője két éve még a tilalomra szavazott, egy pálfordulat után azonban a tilalom eltörlése mellett voksoltak.

A liberális Matthias Strolz azt írta: a kormány úgy döntött, hogy növekedhet a passzív dohányzás áldozatainak száma Ausztriában. A várható bírálatok csillapítására a parlament 18-ra növelte az autóban dohányzók minimális életkorát – tudósított az EuroNews.

Heinz-Christian Strache, szabadságpárti kancellár-helyettes a választás szabadságával és a vendéglátósok gazdasági érdekeivel érvelt a dohányzási tilalom megszüntetéséről folytatott vitában.

Ausztria nem enged, sok magyart rosszul érinthet a döntés

(Fotó: pixabay.com/collegewebpro)

Share.

About Author

Leave A Reply