Ha Németországban autózol, ezt tudnod kell

2

Hiába a legendás poroszos fegyelem, a tél beköszönte Németországban is sokszor jár zűrzavarral, hiszen sokan csak akkor igyekeznek lecserélni autójuk nyári gumiját, amikor már havasak az utak. Ezért a németek léptek, és idén új, szigorított, téli közlekedési rendszabályok léptek életbe.

A német autóklub, az ADAC pontos tájékoztatást nyújt azokról a rendelkezésekről, amelyek ősszel léptek életbe a közforgalom biztonságának javítására.

Míg azonban valamennyi autósra vonatkozik a téligumi-kötelezettség, a motorkerékpárok esetében a rendelkezés kivételt tesz, ugyanis abból indul ki, hogy hóban motorosok aligha indulnak útnak.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

A szabály azonban nem tesz különbséget német és külföldi autósok között, következésképpen valamennyi idelátogatóra, aki nyári abronccsal közlekedik Németországban, borsos büntetés vár.

Baleset esetén ráadásul a biztosító intézet is csak korlátozott mértékben teljesíti esetleges anyagi követeléseket. Az intézkedés a bérelt gépkocsikra is vonatkozik, ráadásul nem a bérbeadót, hanem a bérlőt terheli a felelősség – hívta fel a figyelmet az InfoRádió németországi tudósítója.

Herr Géza kiegészítése:

Németországban szituatív téligumikötelezettség van (mellesleg 2010 óta, és most sem változott semmi). Azaz, csak akkor büntetnek, ha havas, latyakos, jeges úton közlekedsz nyárigumival. Ha a legnagyobb januári mínuszban, száraz úton haladsz nyárival, az teljesen szabályos. Ergó: ez ügyben semmi nem változott, semmit nem szigorítottak.

A mobiltelefon menet közbeni használatáért járó „jutalom” 60-ról 100 euróra emelkedett, valamint a dugókban az autópályán kötelezően kialakítandó mentőfolyosó „Rettungsgasse” szabályainak megsértését és/ill. a megkülönböztetett jelzést használó járművek haladásának akadályozását immár 20 helyett 200 euróval díjazzák, ami kirívó esetekben akár 320 is lehet.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

 

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Herr Géza on

    Kedves HÁ, ez a poszt ordenáré baromság. Németországban szituatív téligumikötelezettség van (mellesleg 2010. óta, és most sem változott semmi). Azaz, csak akkor büntetnek, ha havas, latyakos, jeges úton közlekedsz nyárigumival. Azaz: ha a legnagyobb januári mínuszban, száraz úton haladsz nyárival, az teljesen szabályos.
    Ergó: ez ügyben semmi nem változott, semmit nem szigorítottak.
    Azt viszont le lehetett volna írni, hogy a mobil telefon menet közbeni használatáért járó “jutalom” 60-ról 100-ra emelkedett, valamint a dugókban az autópályán kötelezően kialakítandó mentőfolyosó “Rettungsgasse” szabályainak megsértését és/ill. a megkülönböztett jelzést használó járművek haladásának akadályozását immár 20 helyett 200 euróval díjazzák, ami kirívó esetekben akár 320 is lehet. Csók az Infórádió “tudósítójának”.

Leave A Reply