“Ha nem tolakodás, rendben van”

0

Külföldön barátságokat kötni, pláne helyiekkel sokszor nehéz – de messze nem lehetetlen. A 31 éves Ashley például nem sokkal azután találkozott a 28 éves Miával, hogy egy évvel ezelőtt Koppenhágába érkezett Ausztráliából. Az egyetemen egy csoportba osztották be őket, azóta jó barátok.

„Heti két-három alkalommal találkozunk, és mindenféle dolgot művelünk együtt. Utazunk, vacsorázunk, moziba megyünk, vagy csak felugrunk egymáshoz. Néha sétálunk vagy futni megyünk, esetleg eszünk egy fagyit vagy üldögélünk a parkban” – mesélte Ashley.

Az ausztrál nő szerint gyakori félreértés, hogy csak azért, mert a dánok nem akaszkodnak az emberre, ne lennének nyitottak az új barátságokra.

„Szerintem a dánok nem akarnak betolakodni a másik személyes terébe, de meggyőződésem, hogy ha kedvesen meghívja őket az ember és biztosítja arról, hogy az nem tolakodás, akkor rendben van” – tette hozzá.

Ashley szerint a Dániában élő külföldieknek rá kellene jönniük, hogy nekik kell megtenni az első lépést.

„A dánok is jól fogadják, ha érzik, hogy az ember megteszi a szükséges erőfeszítést a kultúrájuk megismerésére” – vélekedett, ugyanakkor elismerve, hogy ausztrálként talán könnyebben elfogadják, mintha másik országból érkezett volna.

Hát ez nem emberi!

Share.

About Author

Leave A Reply