„Ha kimegyünk, biztos nem jövünk haza”

0

Adott egy állami vagyonkezeléssel foglalkozó közgazdász, aki családjával egyáltalán nem él rosszul, most mégis azon van, hogy Svédországban folytassák az életüket, még akkor is, ha tudja, lentről kell majd kezdenie. Vajon miért akar határátkelővé lenni?

Zsuzsanna a Magyar Narancsnak a tavaszi választási eredménnyel indokolta a tervezett határátkelést. „Teljes mértékben az eredmény játszott szerepet a döntésben. Ha más lett volna a vége, adtam volna lehetőséget még az országnak, hátha változik valami.”

„Elegem lett az urambátyám-rendszerből, hogy igazából csak az tud érvényesülni, akinek kapcsolatai vannak, hogy az üzleti életbe is beleszól a politika. Az oktatásunk katasztrófa, miközben én rengeteg adót fizetek. Mégsem arra mennek az adóforintok, amire kellenének. Olyan országban akarok fizetni, ahol tudom, hogy az adóm hasznosul” – érvelt a lapnak.

TE IS KÜLFÖLDRE MENNÉL? KATTINTS!

„Az ismerőseink, barátaink nagyrészt ugyanúgy gondolkodnak, mint mi, de valahogy nem tudják elképzelni az újrakezdést külföldön. Viszont minket nem igazán szerettek volna lebeszélni” – tette hozzá.

Zsuzsanna tisztában van azzal, hogy lentről kell majd kezdeniük, azaz az első időkben alighanem alacsonyabb színvonalon élnek majd, mint Magyarországon, de azt mondja, ez nem zavarja, felkészült rá.

Hárman vágnak majd bele férjével és 9 éves kisfiúkkal. Malmö közelében szeretnének letelepedni, már csak azért is, mert ott vannak ismerőseik. Mint mondta, nagyon elszánt: „Ha kimegyünk és nem lesz valami vis maior, mi biztos nem jövünk haza”.

Aki hazatért, de újra elmegy

(Fotó: Christian Beiwinkel)

Share.

About Author

Leave A Reply