Ha Hollandia a vágyad, ide költözz!

0

Egyre többen veszik célba Hollandiát, ám Amszterdamon túl talán kevesen tekintenek, ami hiba, mert például az ország déli része egészen nagyszerű lehetőségeket kínál – hívta fel a figyelmet a Hollandokk.

A Randstad nagyvárosai után rögtön két dél-hollandiai város a legnépesebb Hollandiában, és szintén sűrűn beépített városhálózatban, a „BrabantStad”-ban tömörülnek.

Európa Szilícium-völgye, azaz Eindhoven a legnagyobb, aztán következik Tilburg, ami az egyeteméről, a Tesláról és logisztikai iparáról híres, de az országos top 10-ben van még Breda is, és a tartományszékhely, Den Bosch is megüti a százezres lécet, ráadásul „kicsisége” ellenére nagyon is hangulatos, patinás történelmi város.

Észak-Brabant így szintén vonzó a nemzetközi karriert építők és a vendégmunkások számára is, mindemellett megőrizte vidékies jellegét, részben a sok mezőgazdasági területnek, valamint a gyönyörű nemzeti parkjainak köszönhetően.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

És persze a brabanti mentalitásnak, aminél bájosabban lokálpatriótákat nehéz Hollandiában elképzelni: vendégszeretők, családcentrikusak, szeretnek jókat enni és inni, kellemesen tölteni az időt és vidáman mulatni – ez utóbbi leginkább a háromnapos karnevállal, majd az év többi napján a következő karnevál-várással jellemezhető.

Dél-Hollandia mindemellett remek lehetőségeket kínál a világ minden tájáról érkező, újonnan betelepülő népességnek is.

Az eindhoveni székhelyű Holland Expat Center területileg Limburg és Noord-Brabant tartományokba költöző külföldi szakemberek, diákok hollandiai beilleszkedéséhez nyújt különféle szolgáltatásokat.

Egyrészt, a hivatalos formaságok egyablakos ügyintézésével (európai uniós polgároknak tulajdonképpen mindenképp egyablakos), másfelől pedig szakmai, pénzügyi, de lazább ismerkedős, kulturális programokkal is.

Ezekről a programokról részletesebben olvashatsz az eredeti posztban itt.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

(Fotó: pixabay.com/Heusden)

Share.

About Author

Leave A Reply