Ha gyűlölni akarsz, itt a lehetőség

0

Aki nyaralt már tengerpart mellett, és volt szerencsétlensége belefutni (pontosabban beleúszni) egy-egy medúzába, az pontosan tudja, milyen kellemetlen dolog ez. Sőt, mint Tucano szuper blogjából kiderül, nem csak kellemetlen, hanem egyenesen katasztrófát is okozhatnak ezek a lények.

„Kimondhatatlanul úúúútálom a medúzákat. Szörnyű, undorító lények, amelyek rengeteg bajt okoznak, akár nukleáris katasztrófát is. Hajókat borítanak fel és emellett a tengeri magyarokat is folyamatosan zaklatják.

Ha valakit gyűlölni akarsz, akkor érdemes ezekre az eltérő színű és fajú, de mindenképpen bevándorló egyedekre kiengedni haragod keserű epéjét. Jobb ma egy halott medúza, mint holnap a hátadra pisáló jószándékú megmentők a strandon.

Nyugodtan úszkáltam Mgarr ix-Xini álomszép strandján, ami már azelőtt az egyik törzshelyem volt, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt ott forgatta volna a „By the Sea” nevű remeket (bemutató 2015. december).

Meg kellett igazítanom közben békatalpamat (oh rutintalan idők, évek óta nincs ilyenre szükségem, kivéve free divinghoz). Szóval igazítanom kellett, ezért elpancsoltam magam egy létrához. Még meg is néztem rendesen, hogy van-e ott a szemetekből. De nem volt.

Dehogynem volt, amint leültem, a létravas mögül előbújt egy rózsaszín és hátulról támadva (gyáva dögök) pont térdhajlaton csípett. Üvöltés + pánik, ilyen se történt még. Gondoltam, hogy a derékig érő vízben csak nem fulladok meg, ezért kivánszorogtam a parton üldögélő Tigrishez.

Pár lépésről üvöltöttem az üres sörösdobozzal a hasán henyélő barátomra, hogy „Megcsípett egy medúza!!4!”

„Várjál, tudom, mit kell tenni”, jött a hirtelen válasz és elővette a farkát. „Azonnal le kell hugyozni!”.

A következő percek azzal teltek, hogy én sikítva a fájdalomtól menekültem mezítláb a kavicsokon, húzva magam után a lábam, Tigris meg gyógyeszközzzel a kezében üldözött, hogy „ne tréfálj vazze, tényleg le kell pisálnom, segíteni akarok!”.

Közben tíz ijedt anyuka takargatta gyermekei szemét, de tudom, hogy ott valami örökre eltört a kölkökben. A csípés nyomai pont fél év múlva múltak el, az érzés meg soha, egy életre meggyűlöltem a medúzákat. (…)

Mit kell tenni medúzacsípés esetén?

Na, erről sok hülyeséget lehet olvasni. Az én verziómat a máltai iskolákban tanítják, és igen értelmesnek tűnik. Lepisálás és ecetes kenegetés nem működnek. Azt nem mondom, hogy ártanak, de értelmük az valójában szinte semmi.

Amit viszont tenni kell:

– Csípés után ki a partra,

– Valamilyen kártyával (hitel/Fekete Péter/névjegy/plakátdarab) alaposan lekapargatni a csípés helyét és környékét,

– Antiallergén krém beszerzése a gyógyszertárból,

– Kenés

– Bocsánatkérés a szentektől és egyéb égi hatalmasságoktól, akiket megsértettél, miközben hörögtél a fájdalomtól.

Ennyi. Édesvíz pont nem jó, de tengerben hűtés kártyás kapargatás után javallott, például ha nincs pont melletted patika.”

Szívem szerint ideidézném a teljes posztot, amiben mindemellett szó esik még a medúzák okozta katasztrófákról, a védekezési módokról, szóval őszintén ajánlom mindenkinek, hogy kattintson és olvasson.

Share.

About Author

Leave A Reply