A gatyaletoló képviselő: Bruno Gollnisch

1

Az olaszok és a britek mellett a franciák is képesek kínos képviselőt küldeni az Európai Parlamentbe, sőt, azt is megkockáztatnám, hogy Bruno Gollnisch még a sorozat korábbi két szereplőjénél, Angelo Cioccánál és Nathan Gillnél is kínosabb.

A francia Nemzeti Frontról sok mindent el lehet mondani, de hogy a kulturált, visszafogott politikusok gyűjtőhelye lenne, azt nem. Ám még alighanem a sokáig Jean-Marie Le Pen által fémjelzett és vezetett szélsőjobboldali pártból is kitűnik Bruno Gollnisch.

Mióta az alapító lánya, Marine Le Pen vette át a vezetést, a Nemzeti Front próbál kicsit barátságosabb arcot mutatni – na, ebbe biztosan nem fér bele a 2011-es pártelnök-választáson egyébként éppen Marine Le Pen ellen veszítő Bruno Gollnisch.

A 64 éves politikus ugyan 1989 óta politizál az európai színtéren, ám gyakorlatilag folyamatos fenyegetést jelent a saját pártjára is hülyébbnél hülyébb megnyilvánulásaival.

Túl azon, hogy az iszlám elszánt ellensége (2011 májusában még képviselői mentességétől is megfosztották, amikor per indult ellene faji gyűlöletkeltés miatt), a bevándorlókat is utálja, és ennek amikor csak lehet, hangot is ad.

Előfordult már, hogy közölte, egy jó kis ebola-járvánnyal három hónap alatt meg lehetne oldani a migráció problémáját, 2013 februárjában pedig még ennél is látványosabb hülyeséget művelt lakóhelye, a Rhône-Alpok regionális tanácsának egyik ülésén.

Úgy gondolta ugyanis, úgy tud a leghatásosabban tiltakozni egyes, zenekaroknak nyújtott állami támogatás odaítélése ellen, ha a tanácskozás szünetében letolja a nadrágját és megmutatja meztelen fenekét, ami azért, lássuk be, a demonstráció meglehetősen sajátos formája, még akkor is, ha úgy gondolta, hogy ezek a bandák túl sokat énekelnek a szexről.

Ha ez nem lenne elég, tavaly augusztusban a szocialista párt szóvivőjével, a brazil származású Eduardo Rihan Cypellel rúgta össze a port, mondván, a baloldali politikus azokra az emberekre emlékezteti „akiket meghívsz magadhoz, aztán amikor megtelepednek, minden mást meg akarnak hívni”.

A sorozatban eddig már szó volt Angelo Cioccáról és Nathan Gillről, érdemes velük is megismerkedni.

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Tetszik, vagy sem, az FN-nek sok mindenben igaza van. Ha nem is a brazil bevàndorlok kapcsàn, de tényleg létezô jelenség, amit megemlitett Gollnisch. Az meg, hogy Hollande kiàll a bevàndorlàs mellett, logikus, hiszen a muszlimok 90%-a rà szavazott 2012-ben. Lassan nem is marad màs szavazobàzisa, csak ez….

Leave A Reply