Gasztrofurcsaságok Tajvanról

0

Tofus sült kacsás vagy éppen grillezett polipos chips? Kígyóhús faloda? Hogyan hangzik? Kipróbálnád őket? Ha te nem is, Adlersson megtette és be is számolt róla!

„Ha Japán a „bizarr” KitKatek országa, akkor Tajvan biztosan viszi ugyanezt a címet a Pringlesek között, még akkor is, ha számos íz az észak(-keleti) szomszédból érkezik.

Japánban volt már ugyan ramenes Pringles, a tajvani tofus sült kacsás és grillezett polipos ízesítéseket aligha veri Japán holmi franciasalátás vagy gombakrémleveses változatokkal.

A Pringles egyébként tényleg kitesz magáért ízélményben, hiszen pl. a Lay’s is próbálkozik különleges, helyi kiadású termékekkel, de náluk ezek általában semmilyen hasonlóságot nem mutatnak az eredeti étellel.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Ételeknél maradva, a turisták körében is népszerű Longshan-templom környékét bújva bukkantunk rá egy kígyóhús falodára, melyet a bejáratnál kihelyezett hüllők is megerősítenek.

Ugyan nem próbáltam ki, így számomra még mindig kuriózum a kígyófogyasztás, noha Taichungban korábban szintén találkoztam már hasonló üzlettel.

Az efféle állatokat kínáló helyek számának, illetve a szemügyre vett létesítmény telítettségének tükrében azonban továbbra sem gondolom, hogy a helyiek szívesebben választanak egy jó adag kígyóhús steaket egy Big Mac menü helyett, viszont ha valaki igényli, az kb. 1400 forintért kaphat egy adagot, az elvileg kígyóhúsból készülő levesből.

Maradjunk még egy keveset a hedonizmus földjén, hiszen a japán péniszimádat Tajvanra is lecsorgott, ahol ünnepségeket ugyan nem, különböző, falloszihletésű termékeket azonban annál többet találhatunk.

Korábban szintén Taipeiben fedeztem fel egy lőcsalakú fagyit terítő egységet, ezúttal azonban a turisták által ugyancsak kedvelt Jiufen (九份, jiǔfèn) egyik üzlete kínált különböző ízesítésű péniszsüteményeket, dobozonként kb. 3100 forintért, melyért ráadásul mindjárt három darabot is kapunk.”

Mindez a posztnak csak a gasztrorésze volt, ennél sokkal több érdekességet találhattok benne, szóval ne hagyjátok ki!

A gasztrocsodák piaca

Share.

About Author

Leave A Reply