Futurisztikus szupermotor a múltból

0

Az nem csekélység, amikor egy 1929-es motorra olyan járgányt sikerül építeni, hogy az embernek szó szerint összefut a nyál a szájában. Márpedig az atlantai Fuller Moto pontosan ezt csinálta.

Az egyedülálló motor (stílszerűen) a 2029 nevet viseli és mindössze egyetlen darab létezik belőle (sajnos). A gyártást a texasi Dallasban található Haas Moto Múzeum rendelte meg.

Az alapötlet az volt, hogy az 1929-es klasszikus francia Majestic alapján megépítsék annak 100 évvel későbbi változatát (nem nehéz kitalálni, innen jött a motor neve is).

A múzeumban egyébként több mint 200 motorkülönlegesség található 1899-től napjainkig, ezek közül 50 teljesen egyedi példány.

A most hozzájuk csatlakozó 2029 tervezője, Bryan Fuller és csapata, a Fuller Moto megőrizte az eredeti motor zártságát, karcsú vonalait, ugyanakkor a létező legmodernebb technológiát felhasználva építették meg, így nem kellett mindent kézzel csinálni.

Mást ne mondjunk, a titán részeket 3D-ben nyomtatták ki, a kerekek átlátszó polikarbonátból vannak.

„Tisztában voltunk vele, hogy olyasmit csinálunk, mint előttünk soha senki. Nincs követendő minta, gyártási ciklus. Teljesen egyedi guruló művészetet készítettünk” – mondta Bobby Haas gyűjtő és a múzeum tulajdonosa.

Mire költi millióit Kevin Hart?

Share.

About Author

Leave A Reply