Furcsa dolog történik az Ausztriában dolgozó magyarokkal

0

Felemás hónap volt az augusztus az Ausztriában dolgozó magyarok szempontjából, hiszen egyrészt több, mint 3200-al többen dolgoztak kint, mint egy évvel korábban, másrészt kevesebben voltak, mint júliusban. Ami több mindent jelenthet.

Augusztusban 100 406 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában, ami 1043 fővel kevesebb az egy hónappal korábbi rekordszintnél, de 3273 fővel több, mint 2018 hasonló hónapjában.

Ez elég komoly ritkaság, hiszen az augusztusi adatok általában magasabbak a júliusiakénál, olyannyira, hogy augusztusban majdnem minden évben új rekord született eddig. Arra viszont még egyáltalán nem volt példa, hogy ilyen alacsony legyen az egy év alatt bekövetkezett növekedés.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Tavaly augusztusban például 6900 magyarral többet alkalmaztak, mint 2017 hasonló időszakában. Az előtt pedig 7465 fő volt a gyarapodás – emlékeztetett a Privátbankár.

Ennél azért valószínűbb ok az osztrák gazdaság lassulása, hiszen csak augusztusban 42 ezer fővel csökkent az alkalmazottak száma júliushoz képest. Nem csak a magyar alkalmazottak száma esett vissza, bár körükben volt a legnagyobb a szám.

Hasonló, országonként 500-1000 fő közötti a német, lengyel, román, török, szlovák alkalmazottak számának mérséklődése is. Csak mutatóban van olyan ország, amelyből a létszám nem csökkent, mint Szerbia vagy Oroszország.

Mit dolgoznak a magyarok Ausztriában?

Share.

About Author

Leave A Reply