Frankfurtot is kinyírja a Brexit?

0

Miközben a német város mindent megtesz azért, hogy magához csábítsa a jelenleg (még és részben) londoni székhelyű bankokat és pénzintézeteket, egy várható, ám a maga teljességében mégis sokkoló következménnyel kell szembesülnie.

A nagy sikernek ugyanis az ára is magas, ráadásul szó szerint: a már eleve is nagyon feszült ingatlanpiaci helyzet a több ezer, bérelhető lakást kereső bankárral súlyosbodik, akik még feljebb tolják az árakat – írja a Bloomberg a Frankfurt Main Finance elemzése alapján.

Frankfurtban 2006 óta csaknem 50 százalékot (!) emelkedtek az albérletárak, az üresen álló lakások aránya pedig nagyjából nulla, köszönhetően a népesség folyamatos növekedésének, amivel az ingatlanberuházók nem tudnak lépést tartani, bár jelenleg is 20 nagy lakásépítési projekt van folyamatban.

Németországi munkahelyek hatalmas választékban a Határátkelőn. Egyetlen kattintás az egész!

Évente nagyjából 15 ezer új ember próbál lakhatást találni magának a városban, ehhez adódnak hozzá a londoni Cityből érkező bankárok.

A Brexitről szóló népszavazás óta mások mellett a Citigroup, a Morgan Stanley, a Nomura Holdings és a Goldman Sachs is Frankfurtot választotta uniós központjának.

Aktuális becslések szerint a nagyjából egy időben áttelepülő cégek összesen 10 ezer körüli főt vihetnek magukkal, ami jelentős keresleti nyomást helyez a piacra.

Lehetséges, hogy sokaknak nem is jut majd bérlemény a városon belül, így kénytelenek lesznek a jó közlekedésű környékbeli városokban lakást keresni.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

(Fotó: pixabay.com/moritz320)

Share.

About Author

Leave A Reply