Francia sulijövő: kütyütilalom és egyenruha

0

Az okostelefon-mánia, a gyerekek túlterheltsége a legtöbb országban gondot okoz, nincs ez másként Franciaországban sem. Olyannyira, hogy a kormány egészen drasztikus lépésekre készül.

A francia oktatási miniszter bejelentette, napi tollbamondást akar bevezetni az elemi iskolákban, a jövő tanévtől megtiltja a mobiltelefon használatát a középiskolákban, miközben engedélyezné az egyenruha viselését.

Az oktatás színvonalával évek óta problémák vannak, drasztikus visszaesés tapasztalható óvodától egészen az egyetemig. Az iskolákban a tanárok hagyják a gyerekeket gondolkodni, hogy maguktól jöjjenek rá a szabályokra, törvényszerűségekre.

Francia munkalehetőségek a Határátkelőn!

Ez rövid távon nem feltétlenül hasznos. Egy, a napokban megjelent nemzetközi felmérés például azt mutatja, hogy a francia elemisták európai összehasonlításban olvasás és szövegértés szempontból az egyik leggyengébb teljesítményt produkálják – jelentette az InfoRádió tudósítója.

Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter megállapította, hogy aggasztó a francia diákok felkészültségi szintje, ezért bejelentette, hogy a következő tanévtől az elemi iskolákban minden nap lesz egy tollbamondás, ezzel párhuzamosan pedig a korábbihoz képest lényegesen nagyobb figyelmet fordítanak a francia nyelv elsajátítására.

Pápá kütyük

Emellett megtiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolákban. A drasztikus intézkedésre azért lenne szükség, mert a szakemberek szerint aszociális viselkedésformák kialakulásához vezet a mobiltelefon vagy a tabletek túlzott használata, és az a tanulást is negatívan befolyásolja.

Az oktatási miniszter egyúttal a szülőknek is üzent, amelyben azt tanácsolja, hogy a gyerekek hét éves koruk előtt ne használják az ilyen jellegű kütyüket.

A lista végére érve, de nem utolsó sorban engedélyeznék az egyenruha bevezetését azokban az intézményekben, ahol arra igény mutatkozik.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply