Francia-holland cég gyártja az új brit útleveleket – Lengyelországban

0

Márciusban kezdődik a hagyományos kék brit útlevelek kibocsátása Nagy-Britanniában – közölte szombaton a brit belügyminisztérium. Egyvalamit azonban szemérmesen eltitkolt a brit kormány.

Mégpedig azt az apróságot, hogy az új útleveleket egy francia tulajdonú, hollandiai székhelyű cég, a Gemalto gyártja – a lengyelországi Tczewben. Nesze neked, Brexit.

A brit belügyminisztérium annyit mindenesetre elmondott, a tulajdonosok személyi adatait és fotóját Nagy-Britanniában vezetik be az okmányokba, így az útleveleket kiváltó brit állampolgárok adatai nem kerülnek külföldre.

London a brit EU-tagság idején sem csatlakozott az uniós belső határellenőrzést lebontó schengeni övezethez. Ugyebár az Egyesült Királyságban nincs személyi igazolvány, azaz az útlevél továbbra is a brit állampolgárok elsődleges útiokmánya az EU-n belüli utazásokhoz.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A brit belügyminisztérium a héten – a 2021-től esedékes új bevándorlási szabályozás részéleteit ismertetve – közölte: azok az életvitelszerűen Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok, akiknek már megvan a Brexit utáni tartós letelepedésre szóló brit engedélyük, vagy jogosultak a megszerzésére, legalább 2025. december 31-ig a hazájukban honos személyazonossági igazolvány felmutatásával is beutazhatnak Nagy-Britanniába.

Nekik ezen a határidőn túl is lehetséges lesz a hazájukban kibocsátott személyi igazolvány használata a nagy-britanniai beutazáshoz, ha ezek a személyazonosító okmányok megfelelnek a Nemzetközi Polgári Repülésügyi Szervezet (International Civil Aviation Organisation, ICAO) szabványainak.

Ugyanakkor a nem Nagy-Britanniában élő EU-állampolgároknak a brit kormány a jövőben szeretné fokozatosan megszüntetni a személyi igazolványok használatát a beutazáshoz.

Sokkoló üzenet a brit útlevélen: „A szülő külföldön született”

Share.

About Author

Leave A Reply