Forma-1-es legenda kapott saját órát

0

Az Artisans De Geneve mesterei építették át Rubens Barrichello Rolex Daytonáját. A brazil 1993 és 2011 között versenyzett a Forma-1-ben, 11 futamot nyert meg és 68-szor állhatott dobogóra.

Rubens Barrichello összesen 322 futamon állt rajthoz, amivel csúcstartó a száguldó cirkuszban. Legsikeresebb időszakát 2000 és 2005 között a Ferrarinál töltötte, ahol Michael Schumacher csapattársa volt. Egy ilyen legendának pedig igazán különleges óra is jár.

Az Artisans De Geneve mesterei talán eddigi legnagyobb feladatukat kapták, amikor Barrichello megkereste őket, hogy átalakíttatná Rolex Daytonáját. Közösen újraértelmezték az órát, egy olyan mechanikus stílust adna neki, ami a pilóta versenyzés iránti szenvedélyét tükrözi.

„Mindig éreztem valamit a Daytona iránt, és a saját módomon akartam ezt megvalósítani. Köszönet az Artisans de Geneve-nek, az órám egyedülálló és olyan részletek tartalmat, amelyek egyedivé teszik, ahogy a Forma-1-es autómat is. Egyedülálló óraszerkezet, különleges formák, kivételes hajlatok, rendkívül mechanizmus. Imádom” – nyilatkozta a brazil versenyző, méltatva a részletgazdagságot és tökéletességet.

Az órához egy kerámia lünettát alkottak meg fehér számokkal és jelekkel, a tachymeter felirat vörös színt kapott, míg a gombok fekete színűek.

Az órát egy módosított Rolex 4130 szerkezet hajtja, amit aprólékos munkával állítottak össze. A rotor 21 karátos aranyból készült, és Barrichello egyik autójának alakját kapta, valamint fekete DLC bevonattal látták el. Különleges acélból készült szíjjal és fekete gumi szíjjal is lehet kapni.

A limitált kiadású óra hátlapjába Barrichello nevét is belegravírozták. A különleges darab 58 ezer dollárba kerül majd.

A Rolex emeli a tétet

(Fotó: Artisans de Genève)

https://www.maxim.com/style/first-look-at-skeleton-rolex-daytona-2019-6

Share.

About Author

Leave A Reply