Fordulat a kelet-európaiakat kitiltó angliai ügyben

0

Hatalmas felháborodást okozott a napokban egy tábla, mellyel kitiltották a kelet-európaiakat egy oxfordshire-i horgászparadicsomból. Most komoly fordulat történt az ügyben.

„Tilos a járműforgalom, lengyel és más kelet-európai horgászok belépése nem megengedett, gyerekek és kutyák sem léphetnek be” – ezzel a felirattal lehetett szembesülni egy oxfordshire-i horgásztó tábláján.

Az ügy komoly botrányt okozott, a tavat működtető cég annyival rendezte le először az ügyet, hogy egyrészt télen nem fogadnak vendégeket, másrészt magánterület lévén azt engednek be, akit akarnak.

Ezen az állásponton voltak a hatóságok is, akiket a táblával szembesülő lengyel férfi, Rado Papiewski megkeresett, mondván a kiírás diszkriminatív. Miután nem akartak foglalkozni az ügyével, úgy döntött, országos kampányt indít.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Persze mit sok mindennek, ennek a tiltásnak is van alapja, a lengyel (és kelet-európai) horgászok egy része ugyanis a kifogott halat megeszi, az angoloknál viszont általában visszadobják (különösen ha védett fajról van szó).

Viszont sokan betartják a törvényeket, márpedig őket is diszkriminálja a felirat – érvelt Rado Papiewski. (További részleteket itt olvashatsz az ügyről.)

Most fordulat történt az ügyben, a cégtulajdonos Billy Evans ugyanis úgy döntött, leveszi a táblát, mert megfenyegették a családját.

„Nem tartózkodom az országban, amikor hazatérek, eldöntöm, mi legyen a továbbiakban. Lehet, hogy az egész tavat bezárom a látogatók elől hosszabb időre” – nyilatkozta a Field Farm tulajdonosa a BBC-nek.

„Nem tűröm a tolvajokat, akárhonnan jöjjenek is. Ki fogok állni azért, amiben hiszek. Ha rasszistának neveznek azért, mert nem akarok tolvajokat látni a tulajdonomban álló területen, ám tegyék” – tette hozzá Billy Evans.

A helyzet azért ennél bonyolultabb, ugyanis a férfi ellen jogi eljárás is indulhat, miután a brit Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a felirat törvényellenes – volt.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Share.

About Author

Leave A Reply