Folytassa, Merkel!

0

Ismét az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson. Mégsem lehet felhőtlen az öröme.

A CDU/CSU pártszövetség támogatottsága ugyanis a győzelem ellenére nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt. A Bundestag harmadik számú ereje az újonc Alternatíva Németországnak (AfD).

Angela Merkel és pártszövetsége az összes szavazat megszámlálása után a voksok 33 százalékát szerezte meg a vasárnapi németországi választáson. Ezzel nekik lesz a legtöbb helyük a német parlamentben.

Szívesen dolgoznál Németországban? Itt több száz munkalehetőség vár!

Második lett a Szociáldemokrata Párt (SPD), amely azonban 20,5 százalékos voksaránnyal történelmi mélypontra süllyedt. A harmadik helyen a bevándorlás ellenes Alternatíva Németországnak (AfD) végzett 12,6 százalékkal.

Újra bejutott a parlamentbe a Szabad Demokrata Párt (FDP) 10,7 százalékos eredménnyel. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) a szavazatok 9,2 százalékát kapta, a Zöldeknek pedig 8,9 százalék jutott.

Több külföldi vezető gratulált Angela Merkelnek választási győzelméhez. Orbán Viktor miniszterelnök azt írta a Facebookon magyarul és németül, hogy „Budapest gratulál”.

Több külföldi és német társadalmi szervezet ugyanakkor aggodalmának adott hangot az AfD eredménye miatt, vasárnap este pedig tüntetettek az AfD berlini eredményváró rendezvényének helyszíne előtt.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

(Fotó: instagram.com/bundeskanzlerin)

Share.

About Author

Leave A Reply