„Fokozatosan minden összedőlni látszott”

0

Krisztina egyszer csak gondolt egy nagyot, és Angliába költözött. Tényleg fejest ugrott a mélyvízbe, hiszen alig egy héttel indulás előtt vette meg a repülőjegyet. Mindennek lassan nyolc éve.

A Tállyáról származó Krisztina a Tokaj melletti faluból költözött Budapestre, de a 2008-as válságtól kezdve egyre nehezebb helyzetbe került.

„Budapesten lakásom, életem és karrierem volt, de 2008-tól szép fokozatosan minden összedőlni látszott. Svájci frankos lakáshitelem volt, elvesztettem az állásomat, minden ajtó bezárult, és a költözés volt az egyetlen reális esélyem, hogy ne az utcán kössek ki” – mesélte.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A közhangulat is a béka feneke alatt volt, így nem nagyon látott más megoldást, mint nekivágni a világnak: „a hazaszereteten és a családon kívül nem nagyon volt semmi, ami a maradás mellett szólt volna. Ezekből viszont nem nagyon lehet lakáshitelt fizetni”.

Nem akart végleg maradni, eredetileg csak pár évre gondolt, de aztán az élet másképp hozta. Pedig nem indult könnyen Angliában sem, de megharcolt azért, amit elért.

„Otthon nemcsak nehéz az élet, de depresszív is, úgyhogy maradtam és küzdöttem. Aztán minden lassan megváltozott. Remek állásom lett, lediplomáztam, férjhez mentem, saját lakást vettünk, és született egy kislányunk. Szóval most nagyon úgy néz ki, hogy már csak látogatóba megyek haza” – mondta Krisztina.

Most marketingszakemberként dolgozik, a diplomáját már Angliában szerezte. Emellett van egy nagy szenvedélye is, amiről a Velveten olvashattok részletesen.

(Fotó: pixabay.com/robalovaz)

A budapesti utcáról Bristol elitnegyedéig

Share.

About Author

Leave A Reply