Fogy a magyar – Nagy-Britanniában

0

Nem csak egyre kevesebb magyar megy az Egyesült Királyságba dolgozni, de a már ott lévők közül is egyre többen döntenek a távozás mellett. Az egyik kérdés az, hogy ők merre indulnak – mert az az egy biztosnak tűnik, hogy nem Magyarországra.

„Érezhetően fogyunk, egyre többen csomagolnak és keresnek más országot. Kevésbé érzik biztonságban magukat az itteni magyar munkavállalók” – mondta a Népszavának a brit fővárosban élő magyarokat kiszolgálni kívánó egyik társaság vezetője.

Szabó László szerint a bizonytalanság több szinten is érvényesül és akár visszatartó erő is lehetne a már kint élő, de a távozást fontolgató magyarok körében.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„ Mi próbálunk mindenkit marasztalni, főleg azokat, akiknek biztos megélhetésük van, mert nem feltétlenül bölcs döntés a költözés addig, amíg nem tudunk biztosat. Mert minden elképzelhető, akár egy kevésbé megrázó Brexit is benne van a pakliban” – fogalmazott.

Ők úgy látják, hogy a költözést fontolgatók között nem Magyarország a legnépszerűbb célpont (bár nyilván haza is költöznek, például a CSOK miatt, de ők utána ismét a határátkelést fontolgatják), hanem nyelvtudástól függően Franciaország, esetleg Németország, esetleg Ausztria.

Utóbbi két ország (de különösen Ausztria) esetében a hazautazás is olcsóbb, akár egy-egy hétvégére is megoldható, miközben a szigetországból azért ezt nem lehetett ilyen könnyen megoldani.

Azok között, akik szeretnének angol nyelvterületen maradni, népszerű helyszín például Málta.

Share.

About Author

Leave A Reply