Most fogok állampolgárságot igényelni

0

Alighanem sokan járnak abban a cipőben, mint Attila, aki ugyan már hosszú évek óta Nagy-Britanniában él, mostanáig eszébe sem jutott, hogy állampolgárságot igényeljen. Most azonban a helyzet változni fog.

Attila London központi húspiacán, a Smithfield Marketen dolgozik. Itt szerzi be az árut szinte minden étterem. A piac az egyes zónában, ahová a teherautók csak éjjel hajthatnak be, így aztán a piacon mindenki éjjel dolgozik.

Attila cége húsárut – főleg kacsát és libamájat – szállít be Magyarországról a londoni éttermeknek. Minden séfnek saját polca van, és természetesen mindegyiknek különleges kérései is: pontosan olyanra kell érlelni a húst, ahogy ők szeretnék, különben visszaküldik.

Attila a piac henteseivel dolgozik együtt, hiszen a Magyarországról ideszállított húst is fel kell dolgozni, majd az ide beszállított árut sokszor azonnal értékesíti is.

Külföldre vágysz, de nincs állásod? Itt könnyen és gyorsan kereshetsz egyet!

A piac mellett több londoni étterem konyhájával is kapcsolatban áll, tőle veszi például a kacsát a Ritz Hotel, a Obelisc étterem és a Londonban ikonikus helynek számító Duck and Waffle is.

Attila már majdnem húsz éve elhagyta Magyarországot. Először Kanadában, majd Németországban dolgozott, Londonba 13 éve érkezett, és úgy tervezi, hogy marad.

„Az elmúlt tizenhárom évben soha nem jutott eszembe, hogy megigényeljem az állampolgárságot, de most meg fogom, hiszen van itt egy cégem, nem szeretném elveszíteni. Aztán majd az állam eldönti, hogy maradhatunk-e” – mondta az Indexnek.

Attila szerint a magyar termékek és a magyar munkaerő nagyon keresett Londonban, bár a vendéglátás egyre rosszabbul fizet, mivel a Brexit miatt sokat drágultak az alapanyagok, és egyre nehezebb fenntartani az éttermeket.

Share.

About Author

Leave A Reply