Fodrászok bizarr kalandjai a vendégekkel

0

A levágott fültől az esküvő napján megmentett vőlegényig – nem gondolná az ember, hogy egy fodrásznak akár kalandos is lehet az élete, pedig igen. A posztban fodrászok mesélnek legfurcsább élményeikről.

Aki már egyszer is átélte azt, hogy jeges rémülettel bámulja, mit művel vele a fodrásza, miközben ő az egészhez igyekszik jó képet vágni és megpróbál még egy „igen, tetszik”-et is kipréselni magából, az nagyon jól tudja, hogy ha egy tehetséges fodrásszal hozza össze a sors, akkor azt meg kell becsülni!

A sztori másik oldala persze az, amikor a fodrászok kapnak furcsa kéréseket, és ez is bőven előfordul. Ezek közül következzen most néhány külföldi szakember sztorija!

A vőlegény és a műszemöldök

„Régebben a legénybúcsúkat egy héttel az esküvő előtt tartották. Az egyik péntek reggel egy izgatott fiatal srác lépett a fodrászatba, akinek a következő szombaton volt az esküvője. Miután megcsináltam a haját, el is ment Londonba a legénybúcsújára.

Következő hétfőn, mikor nyitottam az üzletet, látom ám a srácot fel-alá járkálni az ajtóm előtt. Valami nagyon furcsa volt rajta: hiányzott az egyik szemöldöke. Mit tehettem volna? Azon kívül, hogy leborotválom a másikat is, csak egy ötletem volt: összeszedem minden tudásom, egy kevés frissen vágott hajat meg hajlakkot és egy hamis szemöldököt készítek neki. Beleegyezett.

Egész héten azon a szemöldökön dolgoztam, amikor az esküvő napján a srác az esküvői öltönyében megérkezett a kísérőivel, nekiláttam felragasztani. Mikor végeztem, mindenki megkönnyebbült, kivéve engem.

Szívesen megnéztem volna az esküvői képeket, ugyanis a hamis szemöldököt az igazinál magasabbra ragasztottam, így úgy nézett ki, mintha mindig fel lenne vonva az egyik szemöldöke.” (Phil Jarman, a Carlo & Co tulajdonosa, a Grand Master Barber-díj nyertese)

A kutyahajú nő

„A legfurcsább történetem a következő, egy hölgy érkezett az üzletbe, hozott egy fotót, hogy megmutassa milyen színű hajat szeretne. Ez általános gyakorlat, az emberek általában sztárok vagy hírességek hajszínét szeretnék magukon látni. Ez a hölgy azonban különleges volt. Az ő fotóján a kutyája volt látható.” (Limoz Logli, celebstylist és szalontulajdonos)

Egy véletlen találkozás

„Egy zsúfolt nap után egy bárban randira hívtak. Elutasítottam a pasit. Másnap kiderült, hogy ő jött hozzám 9 órára hajvágásra. Mikor megláttam az üzlet ajtajában, elbújtam a konyhában és kikönyörögtem egy fiatal kollégánál, hogy tegyen úgy, mintha az ő kliense volna.” (A Smith England hajszalon egyik fodrásza)

A levágott fül(darab) esete

„A legelső hajvágásomat az unokatesóm szenvedte el. Azt hazudtam neki, hogy már három hónapos gyakorlatom van. Hajvágás közben egyszer csak belekaptam a fülébe és levágtam belőle egy darabot.

Üvöltött a fájdalomtól, de valahogy visszatapasztottam és leragasztottam neki és meggyőztem, hogy nem is olyan nagy a baj. 36 éve ott van a fülén a heg, ahol visszaforrt a fél füle.

Mindig, amikor meglátom lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem teljesen egyenesen ragasztottam neki vissza.” (Akin Konizi, aki azóta a jónevű londoni Hob Salons kreatív igazgatója lett. A kreativitással korábban sem volt ezek szerint problémája…)

A kopasz folt

„Régebben trimmelőt használtam a férfiak halántékánál. Egy úriember anélkül, hogy észrevettem volna, nullásra állította az eszközt, én meg ezért kopaszra borotváltam a halántéka közepénél a haját egy darabon.

Azonnal észrevettem, faarccal visszaállítottam a megfelelő méretre és tovább dolgoztam. Mikor mutattam neki a kész hajat, úgy ügyeskedtem, hogy véletlenül se lássa meg, hogy van egy kopasz foltja.

El is ment elégedetten, csakhogy a felesége visszaküldte. Le kellett rendesen borotválnom mindenhol. Azóta nem láttam őt, nem tudom miért, de soha többé nem foglalt nálam időpontot.” (Paul Simbler, a fent említett Hob Salons társigazgatója)

(Fotó: pixabay.com/nuno_lopes)

Share.

About Author

Leave A Reply