„Fizikai képtelenség a Brexit március végén”

0

Nem akárki, maga a brit pénzügyminiszter mondta ezt a BBC közszolgálati televízióban. Philipp Hammond az idő rövidségével indokolta véleményét.

A brit pénzügyminiszter ugyan nem tartotta kizártnak, hogy a csütörtöki uniós csúcsig ismét szavazzanak a Theresa May-féle tervezetről, ugyanakkor azt mondta, ennek elfogadásához a hétvégén nem tudtak elég képviselőt meggyőzni sem a bizonytalan konzervatívok, sem a kisebbségi kormányt kívülről támogató északír Demokratikus Unionista Pártból.

Philip Hammond azt is mondta, hogy az elmúlt napokban azért több, korábban a tervezet ellen szavazó képviselő jelezte, minden más alternatíva annyira vállalhatatlan, hogy legközelebb megszavazzák a megállapodást.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Közben az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn már egy esetleges bizalmatlansági indítvány benyújtásáról beszélt, mondván, hamarosan eljöhet az idő, „amikor ki kell mondanunk, legyen előrehozott választás”.

Közben Theresa May a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi lapnak írt cikkében „tisztességes kompromisszumra” kérte a képviselőket, mondván, ha a jövő heti EU-csúcsig nem tudják elfogadni a Brexit-egyezményt, Nagy-Britannia hosszú hónapokig nem tudna kilépni az EU-ból, „ha valaha is egyáltalán kilépne”.

A brit kormányfő azt írta, ha a parlament megtalálja a módját a megállapodás támogatásának, akkor Nagy-Britannia „tavasszal” ki tudna lépni az Európai Unióból, anélkül, hogy részt kellene vennie a májusra kiírt európai parlamenti választásokon.

Egy brit kislány megható levele

Share.

About Author

Leave A Reply