Fizessenek a nyugati országok a határátkelőkért?

3

Az ötletet a magyar Országgyűlés elnöke vetette fel Varsóban, a közép- és a kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján, melyen 26 ország vett részt.

Kövér László szerint Kelet- és Közép-Európa minden országában folyamatos a népességfogyás, aggasztóan csökken a munkaerő létszáma. Olyannyira, hogy a nyugat-európai országok 1990 óta több mint 25 millió, 25 és 45 év közötti életkorban lévő szakképzett embert vontak ki a tágan vett kelet- és közép-európai térségből.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK SZÁZAI EGY HELYEN

A magyar házelnök szerint az előrejelzések azt mutatják, hogy ez a szám 2050-ig további 20 millióval növekszik – írta az MTI.

Kövér László szerint nem lehet kérdés, hogy a kivándorlók a jobb megélhetés reményében, szabad akaratukból mentek külföldre, „de az sem vitás, hogy ezen emberek összességében 1000 milliárd eurót meghaladó képzési költségeit a kelet-közép-európai országok állami költségvetései viselték”.

Kövér László ezért azt javasolta, hogy a térség országai, európai uniós és nem európai uniós országok egyaránt, közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez.

Őrülten hiányzik a munkaerő Európában

(Fotó: pixabay.com/Pijon)

Share.

About Author

3 hozzászólás

 1. Szerintem inkább annak az országnak kellene fizetnie saját állampolgárainak, akiket arra kényszerít, hogy külfödön kerresenek maguknak jobb megélhetést. Szívesen elküldöm Kövér Lászlónak a számlát. Remélem, hogy az első intézkedésként megemelt képviselői díjból futja a kifizetésre.

  • Levonhatjak az ott toltott idom alatt fizetett adombol az oktatasi koltsegemet, tegyenek ra 20%-ot tisztesseges haszon cimen, a tobbit pedig kernem visszautalni 🙂

 2. 1) “pénzügyi kompenzációt” kérne Kövér, azért, hogy abból is lophassanak.
  2) Közép-Kelet Európában nincs összefogás. A V4 csoport se “vállvetve harcol” egymás érdekében. Ez csak Fidesz PR kampány Bullshit.
  3) Kedves Kövér Úr!
  Vállalja a felelősséget, és
  Egyék meg amit főztek! ’90 előtt s után amit szétloptak, lerongyolódott selejtország élet körülményeit! Selejtvalutával (Forint) amit csendben Leértékelnek! Kóka, Szíjjártó, Kósa, Lázár, TASÓ: mind LOPOTT már vagy 500 – 1000 milliót, s kimentette pénzét külföldre.

  Akkor Mi, szabad emberek, miért ne menthetnénk ki az egyetlen életünket külföldre?

  Pusztuljon el ez a rothadásnak indult korrupt magyar állam a vezetőivel és a leértékelhető forintjával együtt.

Leave A Reply