A filmtörténet legnagyobb kihagyott ziccerei

0

Vannak a filmtörténetnek ikonikus alkotásai, azon belül pedig olyan szerepei, melyeket egyszerűen el sem tudunk képzelni, hogy más játsszon, mint akivel végül a mozi elkészült. Persze sokszor előfordul, hogy az adott színész csak a második (vagy sokadik) választás volt a szerepre, aki pedig visszautasította a lehetőséget, azóta is bánhatja. Most néhány nagy kihagyott ziccert mutatunk be.

Molly Ringwald – Pretty Woman

Ma már talán kevesen emlékeznek Molly Ringwald nevére, pedig a Tizenhat szál gyertya, a Nulladik óra, az Álmodj rózsaszínt, és más filmek szereplőjeként a nyolcvanas évek egyik legnagyobb tinisztárja volt.

Nem csoda, hogy komolyan felmerült a neve a Micsoda nő! főszerepére, amit aztán végül (mondanunk sem kell) Julia Roberts kapott meg, aki Richard Gere partnereként elképesztő kasszasikert varázsolt a filmből.

Molly Ringwald (aki egyébként a Ghost főszerepét is visszadobta…) becsületére legyen mondva, később egy interjúban elismerte, hogy a mozi „Julia Robertstől lett az, ami”.

Henry Winkler – Grease

A Magyarországon sosem vetített Happy Days amerikai sitcom (egyébként ennek spin-offja volt az Egy úr az űrből) sztárjaként Henry Winkler a hetvenes évek közepétől egy évtizeden át folyamatosan alakította kicsit vagány figuráját.

Noha felajánlották neki, éppen ezért dobta vissza a Grease főszerepét is: nem akarta, hogy beskatulyázzák a bőrdzsekis menő szerepébe. Így lett John Travolta Danny Zuko a filmtörténet egyik legnagyobb sikerében.

Mel Gibson – Gladiátor

Tulajdonképpen tökéletes választás lett volna a korábban a Rettenthetetlen főszerepében nagyot alakító Mel Gibson a Gladiátor főszerepére is, ám végül nemet mondott rá, mert azt gondolta, túl öreg hozzá. (Ekkor 44 éves volt.)

A szerepet végül a 8 évvel fiatalabb honfitárs, Russell Crowe kapta, csakúgy, mint az Oscar-díjat…

Tom Hanks – Jerry Maguire

David Cameron rendező valamiért úgy érezte, hogy az elsősorban jófiús szerepeiről ismert Tom Hanks lenne a tökéletes választás a simlis sportügynök szerepére.

Tom Hanks viszont ekkor már javában benne volt a Nyomul a banda forgatásában, ezért nemet mondott. Így jött a képbe Tom Cruise, aki köszönte szépen, és hatalmasat aratott a szerepben.

John Travolta – Forrest Gump

Ha már Tom Hanksnél tartunk, érdemes megemlíteni, hogy először John Travoltát kérték fel a szerepre, de ő nemet mondott, csakúgy, mint Bill Murray. Tom Hanks viszont elfogadta a felkérést, aminek a vége Oscar-díj, és a korszak egyik legnagyobb filmsikere lett. (Azért a Bill Murray-féle változatot megnéztük volna.)

Michelle Pfeiffer – A bárányok hallgatnak

Michelle Pfeiffer a 80-as évek végén, a 90-es évek elején jobbnál jobb filmekben csillogtatta tehetségét, nem csoda, hogy felmerült a neve A bárányok hallgatnak esetében is.

Ő azonban úgy érezte, a film túlságosan sötét témájú, és inkább köszönte szépen, de nem kért belőle (fun fact: ugyanilyen indokkal dobta vissza az Elemi ösztön főszerepét is…).

Így esett a választás a kor másik fiatal feltörekvő tehetségére, Jodie Fosterre, aki hatalmasat alakított a filmben és megérdemelten nyerte el érte az Oscar-díj mellett a Golden Globe-ot és a Baftát is.

Jack Nicholson – A keresztapa

Minden idők egyik legnagyobb színészét Michael Corleone szerepére nézték ki minden idők egyik legjobb filmjében, de aztán mégis Al Pacino lett a befutó. Akármennyire is imádjuk Jack Nicholsont, azt gondoljuk, jobb lett ez így.

Will Smith – Mátrix

Will Smith a Mátrix Neójaként annyira bizarr gondolat, hogy elképzelni is nehéz, miként működött volna a dolog. Később ő maga is elismerte, hogy aligha lett volna akkora siker a trilógia, ha Keanu Reeves helyett ő kapja a főszerepet.

Hugh Jackman – James Bond

Aligha van olyan színész, aki ne álmodozna arról, hogy eljátszhatja a 007-es ügynök szerepét. Illetve van, és úgy hívják, Hugh Jackman, akinek felajánlottak a szerepet, de ő visszautasította.

„Úgy gondoltam, túlságosan beskatulyázna. Az ösztönöm azt súgta, annyi ajtót hagyjak nyitva, amennyit lehet” – mesélte később a Hollywood Reporternek. Hogy mennyire igaza van, arról alighanem Daniel Craig hosszan tudna mesélni.

Share.

About Author

Leave A Reply