Filmsorozat Amerikában élő magyarokról

0

Az Egyesült Államokban élő magyar tudósokról, kutatókról, filmes szakemberekről készített dokumentumfilm-sorozatot az állami televízió. A címe nem túl eredeti (Amerikában jártunk. Mestersége címere), remélhetőleg a tartalom inkább az lesz.

A sorozatot Csizmár Edina szerkesztő-riporter és Ancsics Csaba operatőr jegyzi, és mostantól december 15-ig péntek esténként 19 óra 25 perctől látható a Duna World műsorán.

A szerkesztő Csizmár Edina szerint a kaliforniai magyarság fontos központ az Egyesült Államokban élő magyar diaszpóra életében, ezen a területen a kultúra, a tudomány, a történelmi emlékezés fontos szereplői élnek.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A forgatás nyár elején zajlott Kaliforniában, egyebek mellett portrékat készítettek olyan emberekről, akik komoly sikereket értek el világszerte. Így szerepel a műsorban Csíkszentmihályi Mihály pszichológus vagy Pavlics Ferenc, aki az első holdjárművet tervezte.

Az interjúalanyok többsége az 1956-os forradalom után került Amerikába és azóta is ott élnek, tevékenykednek, de jó kapcsolatuk van Magyarországgal, segítik a magyarokat, a magyar tudományt.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

(Fotó: Tamás)

Share.

About Author

Leave A Reply