Filléres otthonok csodás átalakulása

0

Liverpool számos területe, például a Wavertree és az Anfield teljes átalakuláson ment keresztül, azóta, hogy a városi tanács 2013-ban elhatározta, hogy az üresen álló házakat 1 fontért teszik elérhetővé.

Most, 5 évvel később, dokumentumfilm készült a lenyűgöző átalakulásról. Az új lakók teljesen felújították a korábban áram és folyóvíz nélküli házakat.

Mel Hilton-Phillips és férje, Rob is részt vett a programban. Az egyfontos házvásárlás feltétele az volt, hogy legalább 40 000 fontot (14 millió Ft) kell költeniük a felújításra és 4 évig nem adhatják el az ingatlant.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

„Nagyon tetszett az ötlet, hogy megújíthatunk valamit és rajta hagyhatjuk a kéznyomunkat. Ha nem a programon keresztül kaptuk volna a házat, akkor valószínűleg vettünk volna egy háromszobásat a Wavertree kerületben 100000 fontért (35 millió Ft), amin egyébként szintén nagyon sokat kellett volna felújítani” – mondta Mel, a háromgyerekes édesanya.

A diák Victoria Brennan egy kétszobás házat kapott 1 fontért: „Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy olyan otthonom legyen, amilyet soha nem engedhettem volna meg egyébként magamnak”.

Ilyen volt…

Joe Anderson, a város polgármestere Sam és Rachael Kamau házának átváltozását inspirálónak nevezte. A pár bevándorló, Kenyából érkeztek, 16 éve laknak a városban, de nem tudtak eddig lakást vásárolni.

„A Homes for a Pound programot pont olyanoknak találtuk ki, mint amilyen a Kamau család. Az általuk elértek szépsége nem csak egy gyönyörű otthon megteremtése, hanem hogy segítettek egy új közösség létrejöttében is, ami tényleg minden fél számára nyerő helyzet” – mondta a polgármester.

A városi tanács a sikeres akciót folytatja, 6000 új házat vesznek be a Homes for a Pound programba. Csak a városban élők és a városban dolgozók pályázhatnak.

A londoni divat sötét oldala

(Fotó: UNP/Victor de Jesus)

Share.

About Author

Leave A Reply