A Fidelitas szerint maguktól is hazatérnek a fiatalok

0

A kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke szerint egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat.

Böröcz László a kormánypárti Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt arról, hogy a visegrádi országok között még mindig Magyarországon a legalacsonyabb arányú a fiatalok külföldre távozása.

Az immáron parlamenti képviselő politikus szerint a kivándorlás valódi oka a Magyarországon uralkodó rossz gazdasági körülmények voltak, ám az elmúlt nyolc évben olyan sikeres volt a gazdaság rendbetétele, hogy mára nincs olyan szektor, ahol ne lett volna az utóbbi években magas reálbér-emelkedés.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYRE GYŰJTVE

„Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet” – fogalmazott Böröcz László.

„Úgy gondolom, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása” – tette hozzá a Fidesz parlamenti képviselője.

A Fidelitas elnöke szerint a Gyere haza fiatalhoz hasonló programra nem is lesz szükség, figyelemfelhívó akciókra persze lehet, ezekben a külföldön élő fiatalokat tájékoztatnák Magyarország gazdasági teljesítményéről.

„A gazdaság fejlődése, a bőséges munkahelykínálat, a bérek emelkedése magáért beszél, ez az egyetlen megoldás arra, hogy a fia­talok azt gondolják: perspektivikus környezet várja őket itthon” – fogalmazott.

A teljes interjút a Magyar Hírlapban olvashatjátok el.

Hazaköltözünk Budapestre

(Fotó: fidelitas.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply