Fiatal finnugor szépségek

0

Még április végén tartották Izsevszkben a „Miss Finnugor Diáklány” szépségversenyt, amelyet finnugor anyanyelvű egyetemista lányok számára szerveztek. Természetesen ott volt a Káma-túra blog is, az ő helyszíni beszámolójukból idézünk fel most pár részletet.

„A Miss Finnugor szépségverseny egy viszonylag új esemény, idén rendezték negyedszer. A versenyt mindig annak az egyetemnek kell szerveznie, amelynek a hallgatója az előző évben a nyertes volt. Mivel tavaly az udmurt Alina Antonovna nyert, idén az Udmurt Állami Egyetem feladata volt megszervezni az eseményt.

Ez a szabály – mármint, hogy mindig az előző győztes egyeteme rendezi a következő versenyt – szerintem elég rossz hatással van a rendezvény rangjára nézve, ugyanis mindez az egészet egy gazdasági és politikai érdekek által vezérelt gálaműsorrá silányítja.

A győztes ugyanis aligha kerülhet ki arról az egyetemről, amelynek a képviselője egy-két évvel korábban győzött, hiszen az egyetemeknek nincs lehetőségük gyakran finanszírozni egy ilyen eseményt.

Hasonló okokból problémás lenne egy magyar, finn vagy észt induló győzelme is, mert akkor meg az oroszországi indulók anyagi problémák miatt nehezen tudnának elutazni ezen országok valamelyikébe a következő évben. Szóval az egész tulajdonképpen egy színjáték, akárcsak az Eurovíziós Dalfesztivál. (…)

Az eredményhirdetés végül nem hozott különösebb meglepetést. Akik nem nyerhettek a korábban már említett okok miatt, nem is nyertek. Viszont sikerült a zsűrinek úgy sakkoznia, hogy minden lány kapjon azért valamilyen különdíjat, így egyikőjük se ment haza üres kézzel.

Ez már csak azért is nehéz lett volna, mert miután felsorakoztak az eredményhirdetéshez, mindannyian kaptak egy-egy hatalmas virágcsokrot, amihez külön hordár kellett.

Az esemény szponzorai közt volt a jelenleg is kormányzó Egységes Oroszország párt, akik jól látható pártlogóval ellátott nejlonzacskóban adták át az ajándékokat a díjazottaknak.

A díjak között más érdekesség is volt, az egyik lány például húsdarálót kapott ajándékba (…), egy másik lány pedig állítólag egy XL-es pulóvert kapott, pedig még a legteltebb versenyzőbe is beletukmálna bármelyikük nagymamája még egy-két húsos pirogot, merthogy olyan vékonykák.”

Arról, hogy milyen feladatokkal kellett megbirkózni az indulóknak, illetve hogy ki lett a szépségkirálynő, ide kattintva olvashattok – és természetesen nem maradtak el a fényképek sem.

Share.

About Author

Leave A Reply