Félünk vagy nem félünk?

1

Mennyire változtatták meg az elmúlt évek terrortámadásai a gondolkodásunkat? Gyanakvóbbak lettünk? Másképp nézünk egymásra? Ezt a kérdést vetette fel a SvájciS(CH)apka blog, most éppenséggel egy spanyolországi út kapcsán.

„Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de az elmúlt évek terrortámadásai sokak gondolkodását megváltoztatták.

Bár jóval kisebb az esélye, hogy Magyarországon vagy Svájcban terrortámadás történhet, mint egy balesetnek, vagy hogy fejünkre esik egy cserép, az utazások tervezése során többek fejében megfordul, hogy biztonságos helyen töltse a szabadságát.

Ez azért régebben nem így volt. A világ megváltozott és sajnos meg kell tanulni ezzel együtt élni. 🙁

Bevallom én is abba a csoportba tartozom, akinek azért megfordul a fejében egy-egy utazás tervezésénél, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen. Így aztán a bakancslistámon lévő helyek közül is van, ami még várat magára.

Nemrégiben Alicantéba utaztam és a „heringelésnél” (amikor az útlevél és jegyellenőrzés után egymás nyakába lihegve vársz, hogy felszállhass a gépre) látom, hogy az előttem álló manus útlevele arabul íródott.

Útitársam is a fejével odabökött. Én voltam közelebb, sikerült az angol szöveget is kibetűzni. Líbiai útlevél volt. Bár nem volt ráírva, hogy terrorista lenne, én azért jól megnéztem.

A repülőn is pont előttem ült, szemmel tartottam. Nem mintha bármit is tudtam volna tenni, ha rossz szándékkal szállt volna fel. 🙂

Persze, nem volt semmi gond, az ő legnagyobb problémája az volt, hogy egy normális szelfit készítsen magáról.”

A teljes posztot némi plusz érdekességgel kiegészítve itt találjátok.

(Fotó: pixabay.com/geralt)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. “Ez azért régebben nem így volt. A világ megváltozott és sajnos meg kell tanulni ezzel együtt élni. ?”
    Miert kene megtanulni?! Mert nincs eszunk. Igazad van, regen tobb esze volt az embereknek, es nem hagytak annyit manipulalni magukkal, mint ebben az eszetlen EUban. De hogy manipulalhatnak velunk, ez a mi hulyesegunk es agyatlansagunk. Siman meglehetne mindent oldani, hiszen nagyon jol tudjuk, honnan es kitol jonnek a terrortamadasok! Es hogy ezt meg kell szoknunk?! Ez csak 1 oriasi mentalis manipulaciu, mert semmit nem kene megszoknunk, amit nem akarunk. Es hogy engedjuk, az tenleg a zombi gondolkodasunk miatt van, nem azert, mert valamit muszaj volna!

Leave A Reply