Felnyomták az osztrákokat a magyarokat is sújtó terv miatt

0

Több uniós ország képviselői is az Európai Bizottsághoz fordultak amiatt, hogy az osztrák kormány csökkenteni akarja az Ausztriában munkát vállaló külföldi állampolgárok nem Ausztriában élő gyermekei után járó családi pótlékot.

A legújabb csatlakozó Romana Tomc szlovén európai parlamenti képviselő, ami nem csoda, hiszen Szlovéniában 10 600 gyermeket érintene az intézkedés.

Az európai parlamenti képviselők arra kíváncsiak, hogy a bizottság szerint diszkriminatív-e, ha egy tagállam a külföldön élő gyermekeknek járó támogatást az adott ország életszínvonalához igazítja, hogy egy másik országban élő EU-állampolgárok, akik az otthoniakkal azonos járulékokat fizetik, ugyanolyan szociális juttatásra jogosultak-e, és hogy Ausztria lépései összhangban állnak-e az uniós jogszabályokkal, különös tekintettel a szociális biztosítási rendszerek összehangolásáról szóló 2004-es jogszabállyal.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A bizottságnak benyújtott dokumentumot, amely Romana Tomc kezdeményezésére lengyel, magyar, szlovák és román európai parlamenti képviselők közreműködésével írtak meg, kilenc ország és öt politikai csoport képviselői írták alá.

A munkaügyi, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter korábban a sajtónak úgy nyilatkozott: Szlovénia szigorúan ellenzi az olyan kezdeményezéseket, amelyek diszkriminálják a szlovén munkavállalókat Ausztriában.

Amennyiben születik ilyen törvény, Szlovénia összhangban az uniós joggal eljárást indít Ausztria ellen az Európai Bíróságon – hangsúlyozta Anja Kopac Mrak.

Az új osztrák kormány a múlt héten pénteken döntött arról, hogy csökkenti az országban dolgozók, illetve legálisan tartózkodók külföldön élő gyermekei után járó szociális juttatásokat.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

(Fotó: pixabay.com/amyelizabethquinn)

Share.

About Author

Leave A Reply