Felkészült a halálra az amstetteni rém

0

Tíz éve ítélték el a Josef Fritzlt, az amstetteni rémként elhíresült osztrák férfit, aki csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát.

Elizabeth Fritzl története 2008-ban megrázta a világot. Ekkor derült ki, hogy a ma már 52 éves nőnek hét gyermeke született saját apjától, Joseftől, aki egy ablaktalan cellában tartotta fogva és több ezerszer megerőszakolta.

A hét közül egy gyermek háromnapos korában megbetegedett és meghalt. Elisabeth és három gyermeke a szűk pincében sínylődött, anélkül, hogy valaha láthatták volna a természetes fényt. Három másik gyereket Josef és felesége nevelt fel, úgy, hogy a bezárt testvéreikről nem is tudtak.

A férfit tíz évvel ezelőtt, 2009. március 19-én a bíróság az összes vádpontban bűnösnek mondta ki és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Josef Fritzl azóta a Krems-Stein börtönben van, egy rabtársa szerint továbbra is elkülönítve a többiektől. A hírek szerint demenciában szenved és állapota az elmúlt hetekben romlott.

„Teljesen visszavonult, alig hagyja el a celláját. Nem akar kapcsolatba lépni a többiekkel, úgy tűnik, beletörődött a halálba” – mondta egy rabtársa, hozzátéve: „Már attól émelygek, hogy meghallom a nevét”.

Korábban volt balhéja a börtönben az amstetteni rémnek. 2016-ban egy verekedésben több foga kitört. Ez azt követően robbant ki, hogy a rabtársak egy kamuprofilt hoztak létre a nevében egy randioldalon.

Josef Fritzl 2017-ben több mint 500 eurót fizetett azért, hogy Mayrhoffra változtathassa a nevét.

Elizabeth sem lépett kapcsolatba az apjával, amióta az börtönben van. Új személyazonosságot kapva kezdett új életet gyerekeivel Ausztria egy ismeretlen részén.

Jön a tériszonyosok rémálma

(Fotó: CEN)

Share.

About Author

Leave A Reply