Félévente elhatározom, hogy hazaköltözök

2

Így kezdődik az a vallomás, amiben a Londonban élő Amy Martin vall arról, mennyire hiányzik neki a hazája, és ennek ellenére miért nem valószínű, hogy a közeljövőben hazatérne.

„Félévente elhatározom, hogy hazaköltözök. Egy-két hétig rengeteget gondolkozom rajta, beszélgetünk róla a barátnőimmel különböző londoni lakásokban. Megértően bólogatnak, akad, aki egyetértően mondja, hogy talán ő is, esetleg majd jövőre. A szüleimnek azonban sosem szólok, mert valahol tudom, hogy egyhamar nem történik majd meg” – írja az ír Amy Martin az Irish Timesban.

Nem is olyan régen, 2012-ben költözött Írországból a brit fővárosba, és ahogyan a hónapok teltek, úgy hiányzott neki egyre jobban Írország. Néha napközben felbukkantak olyan emlékek, melyekről fogalma sem volt, hogy léteznek, néha pedig este hazafelé tartva egy tisztább levegőre és családiasabb hangokra vágyott.

„Nincsenek túl nagy kulturális különbségek, ám minél tovább marad itt az ember, annál inkább érzi magát a partvonalon rekedtnek, mint egy kívülálló, aki egy idegen társadalom jelenségeit és szabályait figyeli meg” – fogalmaz Amy Martin.

„Nem tudom, mikor tudok majd hazaköltözni. Tudom, hova tartozom, de szembe kell néznem a visszatérés nehézségével, és miközben boldog vagyok Londonban a régi és új barátaimmal, és a város jelentette végtelen lehetőségekkel, néha fájdalmasan hiányzik a családiasság érzése és az illat, amit akkor érzek, amikor otthon belépek a bejárati ajtón” – írja Amy Martin.

Bennetek vannak hasonló érzések?

Share.

About Author

2 hozzászólás

 1. Őszintén szólva, nem csodálkozom.
  Találkoztam egy jó pár bevándorlóval Angliában, és mindegyik úgy kezdi a meséjét, hogy vááá, milyen jól élünk itt, de ahogy tovább beszélgetsz velük, kiderül, hogy annyira senki sem happy.
  Angliba bazi jó pénzt keresni, de itt élni nem annyira vicces.Laktam már más országban (Európán kívül), és nem volt soha honvágyam. Angliából hazafelé azért van az embernek honvágya, mert itt nem érzed magad otthon, ott a sok zsé amit keresel, de élvezni nem igazán tudod. Az élet minősége pocsék. A házak rossz minőségűek és egy vagyont fizetsz a lakhatásért, az időjárás vacak, rengeteg műkaja van, az emberekkel nem tudsz mit kezdeni.
  Én is mindig arról álmodom, hogy elhagyom ezt a helyet. Sokat álmodom arról, hogy hazamegyek, de azt is tudom, hogy ha otthon nem valami szuperállásba kerül az ember, ahol külföldre riportál, akkor megfojtják.
  Ez nem otthon, ez csak pénzkereseti hely, ahol tanulok és azon vagyok, hogy valamit kitaláljak, hogy elmehessek.

 2. nyivak.
  Szegeny para …. Jaj de sajnalom.
  Mennek en haza, de nem kalandvagy ol vagyok itt. Az az ir, aki irorszagban nem talal maganak munkat, az maradjon angliaban. Rohej a cikk.

Leave A Reply