Fapados problémák

0

Rengetegen utazunk fapados repülővel, és bár általában minden flottul megy, néha akadnak problémák. Egy ilyen esetet osztott meg legutóbb blogján a Svájcban élő Svájcisapka.

„Az elmúlt ősszel a gyerekem és párom utazott volna haza előre egyeztetett programokra.

Hajnalban jött egy sms és e-mail üzenet, miszerint a járatot törölték. Nem picit voltunk bosszúsak és mivel aznapra már semmilyen járat nem volt elérhető, vagy inkább csak csillagászati árakon, ezért aztán kocsiba vágták magukat és hazamentek.

Na, itt forrt fel az agyvizem. Kártérítési igény, ismét semmi válasz az előre beharangozott 14 napon belül.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de nem lopom én a pénzt, azért ez nem így megy.

Ráadásul, az a legbosszantóbb, hogy szóba sem állnak az emberrel. Ahogy lenni kell, magyar ügyfélszolgálat nincs. Nem tudsz hova bemenni asztalt borogatni.

Mondjuk ezt sem értem, hogy lehet így egyáltalán engedélyt kiadni…

Gondoltam, azért ezt már nem hagyom annyiban és találtam a neten egy olyan céget, akik kifejezetten ilyen kártérítések behajtására vannak szakosodva, némi jutalékért.

Felvettem velük a kapcsolatot, hátha. Mondanom sem kell, csak DNS mintát nem kellett csatolni a kérelemhez. Egyébként róluk egy rossz szót sem mondhatok, megpróbáltak mindent és a történésekről pontos információkat adtak.

Ami számomra kicsit vicces (negatív értelemben), hogy a második ügyet izomból elutasították, miszerint előző nap sztrájkoltak a nevezett társaság dolgozói x országban, ezért ez vis majornak minősül.

Már bocsánat, de hol érdekel ez engem?

Ami viszont cseppet sem vicces, hanem felháborító, hogy a vételárat sem utalják vissza, még csak kísérletet sem tesznek rá.”

A teljes posztot itt találjátok. Nektek volt hasonló tapasztalatotok?

Nem akartunk kiskaput hagyni a visszaforduláshoz

(Fotó: pixabay.com/RyanMcGuire)

Share.

About Author

Leave A Reply