Ezért lesznek hatalmas bajban a britek

4

Túlzás nélkül sokkoló adat: idén áprilisban összesen 46 ápoló jelentkezett az Egyesült Királyság egészségügyébe dolgozni másik európai uniós országból. Ez önmagában is elgondolkodtató, pláne az, ha azt is eláruljuk, tavaly nyáron mekkora volt a jelentkezők száma.

Már látszik, hogy nagyon komoly bajok lesznek a brit közegészségügyben a Brexitet követően (hacsak ki nem találnak valamit), hiszen a legfrissebb adatok döbbenetes visszaesést mutatnak alig kilenc hónap alatt.

Míg tavaly júliusban 1304 uniós állampolgárságú nővér helyezkedett el az NHS berkein belül, addig idén áprilisban ez a szám 46 (!! – nem elírás, negyvenhat) volt, ami 96 százalékos visszaesés.

Szívesen dolgoznál külföldön, de nincs állásod? Válogass több száz ajánlat közül a Határátkelőn!

A helyzetet nehezíti, hogy a brit rendszerből visszafogott becslések szerint is mintegy 30 ezer nővér / ápoló hiányzik, mostanáig ezeket részben az uniós tagállamokból érkező szakemberekkel sikerült pótolni, ám jól látszik, hogy a népszavazás alaposan elbizonytalanított mindenkit.

Az adatok szerint jelen pillanatban mintegy 57 ezer uniós állampolgár dolgozik az NHS-ben, ennek több mint harmada (20 ezer fő) nővér, ápoló. Az elmúlt években egyértelműen ők tartották a víz felett a rendszert, mivel a britek képtelenek voltak elegendő számú hazai szakembert kiképezni és alkalmazni.

Az adatokat a Health Foundation nevű egészségügyi civil szervezet kérte ki a kormánytól, ami nem véletlenül nem akarta reklámozni ezeket a számokat – írta a SkyNews.

Share.

About Author

4 hozzászólás

  1. Elizabeth on

    Nem hinném hogy bajban lesznek. Leszünk. Felmegy a fizu és meg fogják oldani, hogy tovabbra is jöjjenek nővérek Európából. Ingyenes angol tanfolyamok lesznek es sztem a.képzést is ingyenessé tehetik vagy csökkentik a tandíjat. .. ez itt nem Magyarország, hogy így alljanak hozzá , mint amilyen a cím. Attitűd. Mosoly, felesleges remhireket terjeszteni.

    • It irjak, hogy elzarodott a csap. NEM jonnek noverek az EU-bol, es nem az a kerdes, hogy meg fogjak-e tudni oldani, hanem mar eloallt az a helyzet, hogy nem tudjak megoldani. Nem tudsz olvasni, vagy mi a bajod?

Leave A Reply