Ezerszínű Olaszország

0

Olaszországot sok mindenért lehet szeretni (kapásból a kultúra mellett pizza-fagyi-bor szentháromság jut az eszünkbe), ezek egyike az építészet. Ami legalább olyan változatos, mint amilyen színes – írta az Olaszmamma.

A blog szerint az olaszok ugyanis imádják szivárványszínűre pingálni a házaikat és városukat, amire gyorsan jó pár példát is felhoz, ezekből szemezgettünk párat.

Ott van például a varennai Comói-tó, ami Olaszország egyik legsikkesebb környéke, nem véletlen, hogy George Clooney is rengeteg időt tölt ottani házában.

Ha arra járunk, a Villa Monasterót mindenképp látogassuk meg, a sportosabb látogatók számára pedig ott a Viandante-ösvény, amely az egész környéket jól bejárja.

„Comacchio a Pó-deltájának egyik legfontosabb települése, amit a földtől elrugaszkodottak “kis Velence” néven is emlegetnek, de azért álljon meg a menet. Rendben, hogy lagúnás szerkezet, oké, hogy a sárgától a pirosig mindenféle színekben pompáznak a házak, de Velencével nem említeném egy napon. Egy kirándulást azonban mindenképpen megér.”

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra!

A venetói Burano a színes városok netovábbja, a csúcs, maga a szivárvány. Legalábbis, ahogy a Olaszmama bloggere fogalmaz.

„Kihagyhatatlan élmény, ha egy napnál több időnk van Velencére, és nem épp a karneválra jöttünk. Csak szólok, hogy itt is van egy ferde torony.”

„A Cinque Terrét La Spezia felől megközelítve Riomaggiore az első falu, ami az utunkba akad. A miniatűr öblöt körülölő színes épületek tökéletesen illeszkednek a hegyoldalba. Nem véletlenül képezi a Világörökség részét” – ajánlja a blogger.

Positano az Amalfi-partvidék egyik legkedvesebb települése. A szerző szerint inkább a főszezonon kívül látogassuk a helyet, mert nyáron több angol szót hallani, mint olaszt.

„Színpompás villái nagyon kis területen épültek, és az is hegyoldal, úgyhogy gyakorlatilag az egész város a magasba tör, csak a tenger vízszintes.”

Camoglit Genova közelében találjuk meg. Egy kis halászfaluról van szó, amelyet az „ezer fehér vitorlás” városának is becéznek.

„A tengerparton színesre festett házak sorjáznak, amelyek különlegesen szép látványt nyújtanak a várost határoló hegyekről bámészkodva. Kihagyhatatlan a focaccia, a pizzához hasonlatos, olajjal bőségesen átitatott lepény.”

A Procida az utolsó állomás, amely a Nápolyi-öböl egy kis szigete Capri és Ischia mellett.

„A szigeten az utóbbi években kezd mozgolódni az idegenforgalom, elsősorban a Tehetséges Mr. Ripley és a Neruda postása című filmeknek köszönhetően, amelyeket részben itt forgattak.”

A teljes posztot itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply