Ezeket tervezi az új osztrák kormány a határátkelőkkel

0

Az októberi ausztriai választásokon győztes Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz megállapodott az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, Heinz-Christian Strachéval egy koalíciós kormány létrehozásáról.

Bár az egyezmény részleteit egyelőre nem ismertették, a Reuters hírügynökség felsorolta azokat a pontokat, amelyekben már korábban egyetértés alakult ki a felek között.

Ami az Európai Uniót illeti, az új osztrák kormány várhatóan ellenezni fogja az integráció elmélyítését az uniós tagországok között, és arra törekszik majd, hogy nagyobb szerepet kapjanak az egyes nemzetállamok. Emellett ellenzi Törökország csatlakozását az EU-hoz. Ugyanakkor kizárja, hogy népszavazásra kerüljön sor Ausztria uniós tagságáról.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra!

Az oktatás terén a magyar határátkelőknek fontos lehet, hogy csak azokat a gyerekeket engednék iskolába, akik megfelelő szinten beszélik a német nyelvet.

Emellett csökkentenék azoknak a családoknak a juttatásait, amelyek nem tesznek eleget bizonyos állami követelményeknek, például az oktatási intézmény látogatása vagy gyermekük német nyelvtudásának tökéletesítése terén.

Ami a határátkelőket illeti, az új osztrák kormány megakadályozná a hozzáférésüket számos szociális szolgáltatáshoz ausztriai életük első öt évében. Havi maximum 1500 eurót (körülbelül 465 ezer forintot) kaphatnának a szociális segélyre szoruló családok. Évente és gyermekenként 1500 euró (mintegy 465 ezer forint) értékű adókedvezményben részesülnének a családok.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: sebastian-kurz.at)

Share.

About Author

Leave A Reply