Ez egy buborék, amibe beleszeretsz

0

Dubai egy nagyon különleges hely, hiszen egyszerre a gazdagság és a jólét szimbóluma, ugyanakkor negatívumok is kapcsolódnak hozzá, kezdve a vendégmunkások jogainak kreatív értelmezésétől egészen a magyar lányok „dubajozásáig”. De vajon hogy él egy olyan magyar, aki sem egyik, sem másik?

Tordai Bálint először 2007-ben próbál szerencsét Dubaiban, akkor nem járt sikerrel, de vissza akart térni, mert az a rendezvényszervezés Paradicsoma, így aztán 2014-ben újra nekivágott.

A 2007-es kezdésnek már az időzítése is rossz volt, hiszen a válság is elért. Mikor az európaiak kezdték érezni a krízist, elkezdték kirugdosni az embereket. Az autókon ott voltak a hitelek, amiket nem akartak kifizetni, így aztán a repülőtérre vezető út mellett hagyták azokat, benne a kulccsal. Akik ezt megtették, azokat egy életre ki is tiltották innen” – mesél a vs.hu videójában a nehéz időszakról.

Rémálom külföldön: mire vigyázzunk?

„Nekünk ma nincs jobb hely ennél. Itt vannak a nagy márkák, igényesek, van pénz, alig vagyunk itt másfél hónapja, de nincs megállás” – teszi hozzá az egyik bútorcég munkatársaként dolgozó férfi, hozzátéve, hogy az sem érdekli a megrendelőt, hogy ha a rendezvény után vascsővel verik szét az építményt.

„Dubai elsőre olyan, mint egy embertelen, személytelen világ, de nem az. Embert ne látsz mozogni, autók szaladgálnak, de az utcán nincs senki, pedig most még nincs is meleg. Előbb-utóbb mindenre ráül a homok, az itteni színvilág is ezt követi” – mondja Tordai Bálint.

Ugyanakkor az is igaz lehet (és ezt már mi tesszük hozzá), amit a videó egy másik szereplője mond: Dubai egy buborék, amibe beleszeretsz, de egy idő után úgy érzed, ideje továbblépni, visszatérni a való életbe.

Share.

About Author

Leave A Reply