Expat Show kínai módra

0

Ha egy poszt egy expatoknak szervezett kiállításról, vásárról szól, akkor annak helye van a Határátkelőn, persze a Balázs in the World posztja nem csak ezért került be a válogatásba, hanem mert ráadásul még érdekes is…

„Múlt hét végén volt szerencsém a cég alkalmazotjaként részt venni az Expat Show Shanghai 2016-on. A Hutong School bérelt egy standot a három napig tartó rendezvényen.

Mi hárman gyakornok és a menedzser már a nyitást megelőző napon ott voltunk felállitani a standunkat. Általában egy standbérlés önmagában nagyon drága, de ezen felül lehet és ajánlott posztereket rendelni a cégtől, aki szervezi a kiállítást, igy minden sokkal professzionálisabban fest, noha ez egy kisebb vagyon.

Nálunk a budget megoldás volt és mi vittünk saját nyomtatott posztereket, kis zászlókat, kis asztalt meg a szomszéd standtól 2 széket (amit – elég kínos volt – ki kellett fizetni 1200 forintért).

Én csak a pénteki napot töltöttem ott, mert hétvégén az egyetemre egy beadandót reportot kellett (volna) írnom. Azonban ez az egy nap is nagyon érdekes volt. Hihetetlenül sok, különböző, érdekes figurával beszéltem és ismerkedtem meg a nap folyamán. (…)

A nap folyamán rengeteg féle-fajta süteményt, kávét, juicet kóstolhattunk és minden ingyen volt. Alapvetően mindenki próbálta a saját brandjét népszerűsíteni és szinte mindenki tudott valamit valamiért cserébe ajánlani.

Volt itt afrikai startup-csapat, rengeteg expat és emellett természetesen tengernyi kínai. Volt egy vicces élményem is, miközben sétáltam a kiállításon, volt egy nyereményjáték, ahol egy hatalmas gömbből lehetett húzni egy golyót, ami akár nyereményt is rejthet, ám az ezernyi gömbből csak háromban volt nyeremény.

Mit gondoltok, hát nem kihúztam az első helyet? (Bár ki tudja, lehet, hogy mindegyikben az első hely volt.) Ennek örömére kaptam egy telefontöltőt, hurrá, majd a kérésükre bescannelték a WeChat kódomat és csináltunk egy közös fotót, így már eggyel több „fehér barátjuk” van.

Szombaton pedig voltunk vásárolni a Shanghai Science and Technology Museum környéki piacon, néhány kis pálcika, ez meg az, szuvenír, úgyhogy erről többet nem is írok. Viszont, ettünk fagyott joghurtot, ami nagyon finom volt, és még majdnem jól is nézett ki.”

A teljes (képekkel, videóval dúsított) élménybeszámolóért látogass el az eredeti oldalra.

Share.

About Author

Leave A Reply